Investiţiile în infrastructura publică reprezintă o modalitate extrem de eficientă pentru România, de a restabili activitatea în afaceri şi de a atrage totodată mai multe noi investiţii, care pe termen lung vor ajuta la redresarea economie, precizează rerezentanţii Alinso Group, companie internaţională care administrează parcuri de afaceri şi industriale, prezentă în România prin PWP Bucharest North.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Investiţiile în infrastructura publică, autostrăzi, căi ferate, a nu uita şcolile şi sectorul medical, s-au dovedit a fi un instrument principal pentru a ajuta economia să se redreseze, datorită efectului multiplicator. România poate transforma această criză într-o oportunitate prin investiţii mari în infrastructură, nevoile de investiţii fiind estimate la 40 de miliarde de euro pe parcursul următorilor 10 ani, conform evaluărilor proprii ale autorităţilor", a declarat Ivan Lokere, CEO Alinso Group.

Criza actuală de sănătate se va diminua în săptămânile următoare, iar redresarea economică va reveni in prim-plan ca prioritate principală, afimă el.

Primul pachet de stimulare economică şi fiscală, în valoare de 2% din PIB, a fost deja aprobat de autorităţile române, în timp ce se discută despre un sistem de sprijin direct pentru IMM-uri, în valoare de 750 de milioane de euro.

“Noi înşine am investit câteva milioane de euro în infrastructură, în drumuri şi utilităţi, şi suntem mândri să vedem că, de asemenea, Uniunea Europeană a remarcat realizarea noastră în atragerea clienţilor de nivel înalt, atât naţionali, cât şi internaţionali. Această criză va accelera tendinţele structurale şi a venit momentul să înţelegem că acum România poate să devină un  mediu atractiv, stabil şi previzibil, pentru a trăi şi a munci, a atrage şi a păstra talentele”, declară Ivan Lokere.     

Investiţiile în infrastructură au ca rezultat crearea de locuri de muncă pentru persoane din mai multe categorii şi contribuie la stabilitatea socială, adaugă el.

PWP Bucharest Nord, cel mai mare parc industrial din Europa de Sud-Est, dezvoltat de Alinso Group, se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 300 de hectare. Parcul industrial are în prezent peste 3.000 de angajaţi, lucrând pentru mai mult de 60 de companii internaţionale, din industrii precum cea farmaceutică, logistică sau producţie high-tech.

Alinso Group este un dezvoltator şi operator imobiliar cu accent deosebit pe parcuri de afaceri şi logistice, prezent pe mai multe pieţe europene. În România, operează PWP Bucharest North, cel mai mare parc de afaceri din Sud-Estul Europei. Având o suprafaţă totală de peste 300 de hectare, parcul se concentrează pe activităţi de logistică, industriale, high tech şi de cercetare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.