Relaxarea restricţiilor Covid-19, la doi ani de la începerea pandemiei, întăreşte perspectivele revenirii angajaţilor la birou, dar scoate în evidenţă tot mai mult şi efectele lipsei de interacţiune fizică dintre angajaţi şi echipe în tot acest timp, astfel că 82,6% dintre angajaţi spun că lucrul de acasă le-a afectat relaţia cu echipa, arată un studiu al dezvoltatorului de birouri Genesis Property.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Relaxarea restricţiilor Covid-19, la doi ani de la începerea pandemiei, întăreşte perspectivele revenirii angajaţilor la birou, dar scoate în evidenţă tot mai mult şi efectele lipsei de interacţiune fizică dintre angajaţi şi echipe în tot acest timp. Astfel, 82,6% dintre angajaţi spun că lucrul de acasă le-a afectat relaţia cu echipa. În prezent, aproape 88% dintre angajaţii care s-au întors la birou sau lucrează într-un sistem hibrid cu prezenţă preponderent fizică spun că alocă o bună parte din timp interacţiunii şi colaborării directe cu colegii atunci când sunt la birou”, arată un sondaj iniţiat recent de Genesis Property în rândul a 1.073 de angajaţi din toată ţara.

3 din 10 angajaţi spun că lipsa interacţiunii şi colaborării fizice a avut efecte asupra evoluţiei lor profesionale, peste 38% simt că lucrul de acasă le-a afectat şi activitatea de zi cu zi la job şi aproximativ tot atâţia cred că şi activitatea companiei are de suferit pe termen lung în sistemul de lucru de la distanţă.

Interacţiunea fizică a angajaţilor este concentrată în prezent pe colaborarea pe proiecte sau activităţi în echipă (63,5%), urmată de acţiuni de socializare (23,5%).

„Importanţa interacţiunii la locul de muncă a devenit în ultimii doi ani tot mai evidentă, iar o evoluţie profesională solidă, mai ales pentru cei aflaţi la început de carieră, nu poate prinde contur fără această componentă de colaborare. Interacţiunea fizică la birou, indiferent că are loc într-un cadru formal sau informal, oferă posibilitatea unei înţelegeri mult mai detaliate şi nuanţate a mediului de lucru şi a paşilor care trebuie urmaţi pentru a urca pe scara profesională”, spune Teodor Stoica, managerul de resurse umane al Genesis Property.

Aproape 95% dintre respondenţi consideră că tinerii angajaţi, aflaţi la început de drum, ar avea mai mult de câştigat în carieră dacă ar veni la birou măcar câteva zile pe săptămână.

„Mai mult decât atât, la fel de importante sunt beneficiile evidente ale interacţiunii fizice asupra fiecăruia dintre noi; să fim în preajma semenilor noştri ne poate ajuta sănătatea mentală şi fizică”, completează Teodor Stoica.

Chiar dacă România a ieşit din starea de alertă, sănătatea spaţiilor interioare rămâne o preocupare importantă pentru angajaţi. Aproape 92% dintre respondenţi susţin că este nevoie de măsuri suplimentare în birouri, care să protejeze mai bine sănătatea angajaţilor, mai arată sondajul iniţiat de Genesis Property.

Sondajul Genesis Property privind percepţia angajaţilor despre sănătatea clădirilor a fost desfăşurat, la nivel naţional, în februarie 2022 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.073 de utilizatori de internet din România. Circa 57% dintre participanţi sunt femei, peste 60% au vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, iar 60% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Genesis Property este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri de clasa A din România, având o experienţă de aproape 20 de ani în industria imobiliară. Compania deţine şi administrează peste 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studenţesc privat din România, West Gate Studios, şi al unităţii de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.