Deputatul PSD Dumitru Chiriţă a primit luni aviz pozitiv pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), cu un mandat de cinci ani, în urma audierilor din comisiile reunite de industrii şi servicii din Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, Zoltan Nagy-Bege a primit aviz pozitiv pentru postul de vicepreşedinte al ANRE, în timp ce pentru cele două funcţii de membru în comitetul de reglementare al autorităţii au fost avizaţi pozitiv Gheorghe Gabriel Gheorghe (din partea ALDE, în prezent secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat) şi Corina Sulger (PSD Olt), care în prezent lucrează la CEZ Vânzare.

Pentru funcţia de preşedinte al ANRE mai candidaseră şi actualul preşedinte Niculae Havrileţ, vicepreşedintele Emil Calotă şi Mihai Octavian Râmniceanu (director în cadrul ANRE).

Miercuri, plenul camerelor reunite vor vota aceste propuneri.

Pentru o funcţie în cadrul ANRE s-au înscris: Niculae Havrileţ (actualul preşedinte), Emil Calotă (vicepreşedinte), Zoltan Nagy-Bege, Gheorghe Barbu, Mihai Albulescu, Marian Cernat, Mihai Râmniceanu, Honorel Soreaţă, Dumitru Chiriţă, Luminiţa Lupului, Radu Cosmin Bădiţă, Corina Murafa, Gabriela Moroianu, Mihai Nicolae Cătălin, Florin Rădoi, Radu Mircea Ion, Sorin Adrian Vasilescu, Gheorghe Gabriel Gheorghe, Sorin Bota, Dănuţ Andruşcă, Corina Sulger şi Crum Mitricof.

Mandatele a patru din cei şapte membri ai comitetului de reglementare al autorităţii expiră pe 22 octombrie. Aceste funcţii sunt ocupate de Niculae Havrileţ, Emil Calotă, Zoltan Nagy-Bege şi Gheorghe Barbu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.