Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut miercuri retrimiterea în comisii a Legii offshore, în condiţiile în care ALDE a acuzat lipsa unei dezbateri reale, iar ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a subliniat că trebuie stabilită o formulă de calcul care să permită ambelor părţi să fie cointeresate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatul a adoptat, în urmă cu o săptămână, în calitate de primă cameră sesizată, Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră. Actul normativ fusese trimis la reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis.

Marţi, a avut loc şedinţa comisiilor pentru buget, industrii şi administraţie în care s-a discutat raportul final pe Legea offshore. Şedinţa a fost tensionată, în condiţiile în care deputaţii au acuzat că au primit prea târziu amendamentele discutate. 

Miercuri, UDMR a cerut retrimiterea în comisii a legii, deşi, marţi, votase favorabil amendamentele propuse de PSD, amendamente considerate nefavorabile pentru derularea investiţiilor. Totodată, ALDE a acuzat, din nou, lipsa unei dezbateri reale.

Teodorovici a subliniat că trebuie găsită o formulă de calcul, în ceea ce priveşte modul de impozitare, care să convină părţilor implicate în dezbateri.

”Vreau să prezint calculele mele colegilor din comisiile respective şi, după aceea, vom lua o decizie. Formula care se va vota, într-un final, la Camera Deputaţilor, trebuie să fie o formulă care să permită ambelor părţi să fie cointeresate”, a spus Teodorovici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.