Compania olandeză de retail Ahold va încheia sâmbătă fuziunea cu grupul belgian Delhaize, care deţine în România reţeaua Mega Image, iar grupul care va rezulta se va chema AD, a anunţat retailerul olandez, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fuziunea a fost anunţată în iunie 2015 şi aprobată, în luna martie 2016, de către acţionarii Ahold şi de către cei ai Delhaize cu o largă majoritate.

Deşi a anunţat finalizarea fuziunii, Ahold şi Delhaize aşteaptă încă o aprobare a autorităţii de concurenţă din Statele Unite, unde ambele grupuri au reţele de supermarketuri.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Însă avizul pare o formalitate, după ce, în 14 iulie, cele două grupuri au ajuns la un acord pentru a vinde 86 de magazine în SUA pentru a primi aprobarea autorităţilor americane.

În urma fuziunii, Ahold - Delhaize va deveni al cincilea grup de retail din SUA, piaţă pe care competiţia este considerată foarte dură, şi al patrulea operator de supermarketuri din Europa.

Ahold deţine în SUA reţeaua de supermarketuri Stop & Shop, iar în Olanda lanţul Albert Heijn. Delhaize operează magazinele Food Lion şi Hannaford în SUA şi Delhaize în Belgia.

Ahold a cumpărat Delhaize pentru 9,8 miliarde de euro. În 2015, cele două companii au obţinut vânzări cumulate de 62,6 miliarde de euro, prin intermediul a 6.750 de magazine.

Mega Image, brand al grupului Delhaize, este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu o reţea care cuprindea la sfârşitul anului trecut 471 de magazine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.