Patinatori artistici, luptători de arte marţiale şi jucători de hockey se află între sportivii care după medaliile obţinute la olimpiade se folosesc de recunoaşterea internaţională şi de spiritul lor concurenţial pentru dezvoltarea unor cariere pe Wall Street, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emily Samuelson a concurat la cel mai înalt nivel ca patinatoare artistică, de-a lungul unei cariere de 15 ani, din care s-a retras după Olimpiada din 2010 de la Vancouver. Dar, ca mulţi alţi olimpici, nu a câştigat suficient pentru a-şi acoperi cheltuielile.

Părinţii ei au cheltuit 50.000 de dolari pe an pentru sportul ei, investiţie pe care a încercat să o returneze prin trei sferturi din câştigurile ei. Restul banilor i-a economisit şi investit.

Samuelson, în vârstă de 26 de ani, ştie că mulţi dintre prietenii ei olimpici au probleme cu banii şi a văzut o oportunitate pentru cariera sa, după patinaj.

În prezent, Samuelson este între olimpicii care lucrează la mari bănci de pe Wall Street în domeniul administrării averilor, cu speranţa că reputaţia lor sportivă îi va impresiona pe clienţi.

UBS Wealth Management Americas, Bank of America's Merrill Lynch şi Morgan Stanley au printre angajaţii lor mai mulţi sportivi olimpici.

”Am devenit dependentă de economisire şi am început să investesc de la 14 ani. În mediul olimpic lipseşte consultanţa financiară onestă”, a spus Samuelson, în prezent consultant financiar la Merrill Lynch în Michigan.

Cheri Lytle, director pentru strategie şi dezvoltare la Merrill Lynch, a spus că olimpici ca Samuelson atrag şi prin tinereţea şi etica lor în muncă.

Companiile de brokeraj au angajat mii de stagiari în ultimii ani pentru formarea unei noi generaţii de consultanţi, dar circa jumătate dintre aceştia au renunţat, potrivit presei.

Olimpicii sunt dedicaţi muncii în echipă şi sunt oameni competitivi, care au avut deja succes în carieră, deseori înainte de 30 de ani.

Samuelson şi alţi doi olimpici au arătat că le place cultura competitivă a Wall Street, ca şi câştigurile care sunt mai mari şi mai stabile faţă de cele pe care le-ar putea oferi carierele lor sportive.

După câştigarea unei medalii de argint la Taekwondo (un stil de arte marţiale n.r.), la Olimpiada de la Beijing din 2008, partenerul de antrenament al lui Mark Lopez i-a sugerat acestuia să îşi caute o carieră pe Wall Street.

”Nu pot lupta la nesfârşit”, şi-a spus Lopez, înainte de a se angaja la UBS în Houston, în funcţia de consultant financiar, în 2011.

Samuelson a explicat că prezenţa olimpică i-a deschis uşile pentru clienţi, care au devenit mai interesaţi să discute după ce au aflat de trecutul său sportiv.

Lopez vede şi el valoarea promoţională a succesului său sportiv. În fotografia sa de pe site-ul UBS el îşi etalează medalia de argint de la olimpiadă.

Între clienţii lui Lopez, în vârstă de 34 de ani, se află şi fratele şi sora sa, Steve şi Diana, ambii medaliaţi la olimpiade.

Lopez ar dori să lucreze cu mai mulţi campioni olimpici dar ştie că puţini îndeplinesc standardele UBS referitoare la averile clienţilor.

Comitetul Olimpic al Statelor Unite oferă tuturor olimpicilor asigurări de sănătate, dar bursele încasate de fiecare sportiv depind de disciplina sportivă şi pot varia de la 6.000 de dolari la zeci de mii de dolari pe an.

Chiar şi sportivii celebri, care au contracte profitabile de sponsorizare şi profesionale, au deseori probleme în planificarea viitorului.

”Un sportiv obişnuit are o carieră de 15-20 de ani şi se pensionează la 60 de ani”, a spus Jordan Waxman, consultant financiar la firma HighTower HSW, care lucrează în mare parte cu sportivi cu averi de cel puţin 30 de milioane de dolari, între care şi olimpici.

Waxman a arătat că clienţii săi sunt concentraţi doar pe jocul următor, mai puţin pe pensionare.

David Emma, un jucător profesionist de hockey care a participat la Olimpiada din 1992, a spus că a pierdut 80% din economii în bula tehnologică, întrucât consultantul său financiar a plasat majoritatea portofoliului în sectorul IT.

Pierderea a decimat economiile făcute de Emma de-a lungul unei cariere de 10 ani şi l-a obligat să se implice într-o carieră de manager al averilor, mai întâi la Merrill Lynch şi ulterior la HighTower.

Emma oferă în prezent consultanţă unor 35 de jucători profesionişti de hockey, golf şi tenis, între care mai mulţi olimpici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.