Guvernul va adopta o Ordonanţă care vizează înfiinţarea comisiei care pregăti calendarul de intrare a României în mecanismul unic de aderare la moneda euro, din conducerea căreia vor face parte premierul şi guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a anunţat miercuri premierul Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că va fi înfiinţată Comisia Naţională pentru aprobarea planului de fundamentare a aderării la moneda euro în 2024.

Miercuri, Dăncilă a subliniat că, deşi s-a vorbit despre trecerea la moneda euro, România nu a avut niciodată o perioadă stabilită pentru acest moment.

”Consider că adoptarea monedei euro este cel mai important proiect după aderarea la Uniunea Europeană (UE). În consecinţă, printr-o OUG, vom înfiinţa Comisia Naţională de fundamentare a planului naţional de adoptare a monedei euro. Această comisie va avea rolul de a pregăti calendarul de intrare a României în mecanismul unic de aderare la zona euro, precum şi acţiunile necesare pentru pregătirea economică, dar şi a societăţii româneşti pentru acest pas important”, a declarat Dăncilă.

Premierul a spus că, pentru a se asigura o largă reprezentativitate, comisia va reuni reprezentanţi ai administraţiei guvernamentale, ai administraţiei publice locale, ai mediului academic, al Preşedinţiei, ai organizaţiilor non-guvernamentale şi ai confederaţiilor patronale şi sindicale.

”Va fi o largă reprezentare, astfel încât să putem să avem o dezbatere corectă, care să ne permită luarea celor mai bune decizii. Această comisie va fi condusă de doi co-preşedinţi, primul-ministru şi preşedintele Academiei Române, şi doi vice-preşedinţi, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) şi vice-premierul pe probleme economice”, a spus Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.