Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că începând de luni taxele şi impozitele persoanelor fizice către ANAF, precum şi taxele pentru eliberarea paşapoartelor vor putea fi achitate şi la sucursalele CEC Bank. Persoanele fizice care aleg să îşi plătească obligaţiile fiscale către ANAF prin intermediul CEC Bank trebuie să fie înscrise în Spaţiul Virtual Privat (SPV), potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Persoanele care aleg să îşi plătească obligaţiile fiscale către ANAF prin intermediul CEC Bank trebuie să fie înscrise în Spaţiul Virtual Privat

”Începând de luni, toate taxele şi impozitele către ANAF se vor putea plăti prin CEC Bank. Până la sfârşitul acestui an, C EC Bank nu va percepe niciun comision. este vorba despre taxe datorate de persoane fizice, indiferent dacă acestea au sau nu au cont la CEC. Şi taxele de paşaport se pot plăti la CEC Bank, în aceleaşi condiţii”, a precizat Dăncilă.

Ea a anunţat, de asemenea, emiterea ”titlurilor de stat centenar pentru populaţie cu o dobândă de peste 25% pentru cinci ani, adică peste 4,5% pe an”. Acestea vor putea fi achiziţionate prin Trezorerie şi prin Poşta Română.

Totodată, Viorica Dăncilă a salutat votul de miercuri din Camera Deputaţilor privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

”Este un proiect important, asumat prin programul de guvernare şi un concept care deja funcţionează în multe state europene, şi nu numai”, a adăugat premierul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.