Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a afirmat, vineri seară, că, de ceva vreme, România se împrumută cu cea mai mare dobândă din toate statele europene, inflaţia mare şi faptul că nu luăm în serios ratingul de ţară, fiind principalele motive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne împrumutăm de ceva timp cu cea mai mare dobândă din toate statele europene, pentru că tratăm foarte uşor lucruri ca ratingul de ţară”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Dan Vîlceanu.  

Potrivit acestuia, au dus la această situaţie lipsa de stabilitate, lipsa de predictibilitate.  

”Toate contează atunci când o agenţie de rating  de evaluează”, a precizat ministrul.  

Întrebat dacă aceasta va fi principala problemă a statului român în acest an, Vîlceanu a afimat: ”Va fi una dintre problemele statului român. Mai e un lucru. Avem o inflaţie mare, dobânda de referinţă este sub curbă şi cred că BNR la fiecare şedinţă va creşte dobânda de referinţă, asta înseamnă că şi celelalte dobânzi vor creşte tot mai mult. Şi ăsta este un motiv pentru care avem dobânda cea mai mare”.  

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.