Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a afirmat, vineri seară, că vor fi bani foarte mulţi care vor intra în România, următoarea tranşă fiind aşteptată în luna mai. Vîlceanu a precizat că principalele jaloane de până acum au fost atinse, cea mai mare provocare în perioada următoare fiind Strategia privind calitatea aerului, de care depind fondurile pe Energie şi Transporturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Vîlceanu a anunţat, vineri seară, la Digi 24, că până acum au intrat în ţară 3,8 miliarde de euro din PNRR, bani care sunt în contul din BNR.  

”Vom mai putea aduce, undeva în luna mai când facem prima cerere de plată, încă aproximativ 3 miliarde euro (...)  Vor fi bani foarte mulţi care vor intra în România. În primul rând trebuie să vedem reforme”, a declarat ministrul.  

Potrivit acestuia, una dintre cele mai importante reforme este digitalizarea.  

”Trăim în lumea asta, într-o eră digitalizată şi România nu e încă acolo unde trebuie să fie şi o asta vedem fiecare dintre noi în momentul în care mergem într-o instituţie publică - încă suntem cu cererea, cu ghişeul. Lucrul ăsta se poate schimba drastic în bine”, a mai declarat Vîlceanu.  

Acesta a vorbit despre Spaţiul Privat Virtual, explicând că doar aşa plăteşte taxe şi impozite.  

”Încă sunt probleme, cade serverul, încă sunt probleme, dar funcţionează (...)este normalitate (...) a fost o revoluţie în România când s-a rezolvat un lucru banal, dar pe care nimeni nu-l rezolvase de ani de zile, faptul că puteai să plăteşti la Trezorerie online. S-a întâmplat în mandatul lui Florin Cîţu de ministru al Finanţelor”, a mai declarat Dan Vîlceanu.  

Acesta a precizat că ”avem câteva zone unde suferim grav când vorbim de proiecte europene - sănătate, educaţie”.  

Întreba care este cea mai mare provocare a acestui an din perspectiva PNRR, Vîlceanu a afirmat: ”Există o reformă care este foarte complicată şi importantă. Termenul pentru ea este trimestrul doi 2022, în mai puţin de 6 luni şi se referă la Strategia privind calitatea aerului. De ea depind fondurile pe Energie şi transporturi. NU închizi această reformă, nu tragi bani nici pe energie, nici pe transporturi”.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.