Cererea turiştilor români pentru vacanţe în ţările nordice creşte de la an la an. Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda şi Islanda, respectiv produse precum Laponia, Cercul Polar, Moş Crăciun şi croazieră în nordul Europei, private tour Islanda - Groenlanda sunt din ce în ce mai căutate şi constituie o nouă tendinţă de călătorie, arată datele touroperatorului DAL Travel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă sezonul estival reprezintă pentru majoritatea românilor o oportunitate de a petrece sejururi în ţări calde, cu plajă şi mare, există o categorie de turişti, din ce în ce mai numeroasă, care doreşte experienţe culturale în destinaţiile nordice. În acest sens, cele mai căutate sunt Ţările Scandinave, mai precis Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda şi Islanda. De asemenea, turiştii optează pentru produse specifice precum Laponia, Cercul Polar, pe urmele lui Moş Crăciun, fiordurile Norvegiei, Groenlanda sau croazieră în nordul Europei”, arată datele DAL Travel.

În topul celor mai vândute produse pentru ţările nordice se numără o croazieră în ţările nordice, la bordul vasului de croazieră MSC POESIA, care aparţine companiei de croaziere MSC Cruises, în perioada 5 - 12 iunie. Tariful porneşte de la 1.390 de euro şi include transportul cu avionul până la locul îmbarcării, respectiv al debarcării, portul Hamburg. Croaziera include vizitarea localităţilor Warnemunde, Bergen, Eidfjord, Kristiansand, Oslo şi Copenhaga.

„Aprofundăm destinaţiile, nu doar le bifăm, prin itinerarii gândite de 17 ani, în aşa fel încât turiştii să se bucure din plin de tot ce are de oferit Europa Nordică, greu de descris în cuvinte: unică, spectaculoasă, copleşitoare. După o iarnă marcată de întuneric şi frig, „încălzită” din când în când de aurora boreală, vara nordicii „renasc" sub lumina soarelui de la miezul nopţii. Pentru ei, fiecare zi de vară reprezintă prilej de sărbătoare, lucru care se poate simţi peste tot: în centrul oraşelor, în porturi, sau în sătucele „bântuite” de troli.  Departe de agitaţia din restul Europei, în nordul continentului, în Scandinavia şi Islanda, turiştii vor descoperi o civilizaţie uimitoare, capitale efervescente, o natură diversă cu fiorduri, gheţari, cascade tumultoase, vulcani, gheizere, câmpuri nesfârşite de lavă şi nu în ultimul rând minuni inginereşti. În ultimii cinci ani, cu mult timp înaintea izbucnirii pandemiei, am sesizat o creştere a cererii de la an la an pentru Ţările Nordice. Această tendinţă revine în forţă în 2022 având în prezent mai multe grupuri în formare pentru perioada iunie - septembrie, pentru Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda şi Islanda. Chiar dacă mulţi turişti români aleg, vara, bazinul mediteraneean şi destinaţiile calde, Ţările Nordice reprezintă o destinaţie complexă, care are multe de oferit”, subliniază Daniela Nedelcu, director general al agenţiei DAL Travel.   

O altă croazieră de succes are ca tema ”Magia nopţilor albe la Cercul Arctic”, la bordul vasului de croazieră Jewel of the Seas, care aparţine companiei americane de croaziere Royal Caribbean, în perioada 20 iunie - 2 iulie. Îmbarcarea va fi din portul Amsterdam, croaziera include Molde, Cercul Arctic, Tromso, Honningsvag, Alesund, Flam şi Kristiansand iar tariful porneşte de la 1.990 de euro de persoană pentru loc în cabină dublă interioară.

De asemenea, un alt program are loc în perioada 24 iunie - 6 iulie şi are ca temă ”Laponia, Cercul Polar, Moş Crăciun, Capul Nord şi Fiordurile Norvegiei”, turiştii având ocazia de a se familiariza cu ”Soarele de la miezul nopţii”. Turiştii vor ajunge până la Cercul Polar şi vor avea ocazia de a face un tur complet al Finlandei şi Norvegiei. Printre localităţile unde se vor face cazările, se numără Helsinki, Rovaniemi şi Lillehammer, iar preţul programului este de 1.890 de euro de persoană.

În topul programelor pentru Ţările Nordice se mai află Marele circuit al Norvegiei (6 - 13 iulie, 1.390 de euro de persoană), circuitul ţărilor nordice (15 - 25 iulie, 26 iulie - 4 august, respectiv 16 - 23 august, 1490 de euro) şi Capitalele Nordului (24 - 31 august, 1.250 de euro), ultimul tur incluzând Oslo (Norvegia), Copenhaga (Danemarca), Stockholm (Suedia), Helsinki (Finlanda) şi Tallinn (Estonia).

O cerere mare se înregistrează şi pentru Islanda. Costul unui astfel de circuit porneşte de la 2.080 de euro de persoană iar turul include capitala Reykjavik, Parcul Naţional Thingvellir, Geysir, Insulele Vestmannaeyjar, Canionul Fjadrargljufur, Parcul Naţional Vatnajokull, Lacul Myvatn şi Peninsula Reykjanes.

Primele tururi Islanda – Groenlanda au plecările pe 23 iunie, respectiv pe 7 iulie, durează 15 zile, costă de la 4.990 de euro de persoană şi includ Reykjavik, Parcul Naţional Thingvellir, Geysir, Secret Lagoon, Fjallsarlon Glacier, East Fjords, West Fjords şi Ilulissat (Groenlanda).

Turiştii trebuie să ştie că vara, clima este destul de blândă şi în ţările nordice, chiar dacă verile sunt mai răcoroase decât în Europa continentală. Cea mai bună perioadă de vizitare a acestor destinaţii este din mai până în septembrie. De exemplu, în Groenlanda, de-a lungul coastei, unde se află majoritatea aşezărilor, vara temperaturile se situează în jurul valorii de 10°C; în partea sudică este totuşi posibil ca în lunile de vară să se atingă şi chiar să se depăşească 20°C.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.