Cele mai solicitate destinaţii de toamnă apropiate sunt Portugalia, Italia, Franţa, Islanda şi Egipt, în special pentru circuite, dar şi ţări din America Latină (Mexic, Columbia, Ecuador cu Galapagos) şi Africa (Kenya, Tanzania, Africa de Sud), arată datele touroperatorului DAL Travel. În ceea ce priveşte preţurile, un circuit în Egipt cu croazieră pe Nil costă 950 de euro de persoană, un circuit în Iordania, 980 de euro, iar în Maroc 790 de euro. Printre cele mai scumpe destinaţii şi circuite se numără Chile (Insula Paştelui & Deşertul Atacama & Patagonia) – Argentina (Los Glaciares & Ţara de Foc), la 4.800 euro de persoană, Kenya – Tanzania – Zanzibar, care costă 4.400 euro de persoană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sezonul estival se apropie de final, iar o parte dintre turiştii români au optat vara aceasta pentru destinaţiile de turism de masă mediteraneene sau apropiate, unde sezonul ţine până maxim la începutul lunii octombrie, apoi, vremea devenind nefavorabilă pentru plajă. Totuşi, şi în această vară, 35% dintre turişti au ales destinaţii exotice sau mai îndepărtate pentru circuite. Acum, odată cu venirea sezonului de toamnă, numărul turiştilor care aleg destinaţii calde sau exotice creşte considerabil. Alături de aceştia, din ce în ce mai mulţi turişti optează pentru circuite europene, care includ capitale şi oraşe mari, dar şi pentru circuite în Africa, America de Sud şi America Centrală”, arată datele DAL Travel.

Potrivit consultanţilor DAL Travel, unul dintre cei mai mari touroperatori români specializaţi pe circuite premium şi pe destinaţii exotice, în sezonul de toamnă, 35% dintre turişti aleg circuitele europene, 35% destinaţiile exotice îndepărtate iar 30% destinaţiile calde mai apropiate, precum Egipt, Iordania, Madeira sau Azore.

”Este evident că turiştii români îşi doresc să călătorească în continuare. Pentru sezonul de toamnă, preferinţele turiştilor se orientează mai mult către destinaţii inedite, mai îndepărtate, şi către servicii de calitate. Turiştii noştri optează, în marea lor majoritate, pentru hoteluri de 4 şi 5 stele şi pentru servicii personalizate. Fireşte, de un mare avantaj se bucură destinaţiile verzi, urmate de cele galbene, însă foarte mulţi turişti sunt vaccinaţi, astfel că pot opta pentru o varietate mai mare de destinaţii.  2021 a fost un an de revenire a circuitelor internaţionale, ţinând cont că multe ţări nu au mai avut graniţele închise precum în anul 2020, iar turiştii, în marea lor majoritate s-au vacccinat, au trecut prin boală, sau au acceptat să se testeze ori de câte ori a fost nevoie pentru a călători. Pe lângă sejururile clasice, de litoral şi de relaxare, mulţi turişti doresc să călătorească, să descopere şi să experimenteze cât mai multe destinaţii şi culturi în circuite de grup”, declară Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Cele mai solicitate destinaţii de toamnă apropiate sunt Portugalia (Madeira şi Azore), Italia, Franţa, Islanda, Egipt, Tunisia, Maroc, Dubai, Iordania, Albania, Turcia (în special pentru circuite), iar ca destinaţii exotice şi îndepărtate, sunt căutate America Latină (Mexic, Columbia, Ecuador cu Galapagos, Chile şi Costa Rica), Africa (Kenya, Tanzania, Africa de Sud), Asia (Uzbekistan), dar şi  Oceanul Indian (Sri Lanka, Maldive).

De asemenea, există cereri pentru Canada, care se va deschide inclusiv pentru români pe 7 septembrie. Printre destinaţiile noi, dar pentru care au început să existe cereri, se numără Sultanatul Oman, Senegal, Gambia, Jamaica, dar şi Sudanul sau Pakistanul de Nord.

Turiştii români care aleg destinaţii exotice sau calde precum Portugalia, Madeira şi Azore, Egipt, Tunisia, Maroc, Dubai, Iordania, Mexic sau Sri Lanka preferă să combine plaja şi atmosfera de sejur cu vizitarea principalelor atracţii, precum croazieră pe Nil în Egipt, Cascada Victoria în Africa de Sud, Nazca în Peru sau safari în Kenya şi Tanzania.

În cazul Islandei, o mare atracţie va fi Aurora boreală, care poate fi admirată în lunile octombrie şi noiembrie. În Italia, turiştii preferă să viziteze Lombardia, Liguria, Toscana, Puglia, Basilicata, Calabria sau insulele Sicilia sau Sardinia, iar în cazul Franţei, Coasta de Azur sau Corsica. De asemenea, creşte în topul preferinţelor Turcia cu partea de sud est şi cu regiunea Licia.

”Durata medie a unui circuit într-o destinaţie exotică este de minim 11-12 zile, iar a unui sejur / circuit european sau într-o destinaţie mai apropiată, de 7-8 zile. Toamna, majoritatea turiştilor călătoresc cu prietenii, în cuplu sau, surprinzător, din ce în ce mai mulţi singuri”, spun reprezentanţii companiei.

Cele mai accesibile circuite şi pachete turistice premium pentru Europa şi destinaţiile apropiate pornesc de la 840 de euro de persoană, cu tot cu zbor inclus. De exemplu, această sumă este plătită de un turist care alege Turcia (coasta Liciei – Turcia de sud est) sau Franţa (Alsacia şi Lorena). Pentru circuite în Elveţia sau Madeira, un turist va plăti de la 980 de euro.

Pentru alte continente, un circuit în Egipt cu croazieră pe Nil costă 950 de euro de persoană, un circuit în Iordania, 980 de euro, în Maroc 790 de euro, iar în Liban, 840 de euro.

Printre cele mai scumpe destinaţii şi circuite se numără Chile (Insula Paştelui & Deşertul Atacama & Patagonia) – Argentina (Los Glaciares & Ţara de Foc) - 4.800 euro de persoană, Kenya – Tanzania – Zanzibar - 4.400 euro de persoană, respectiv Uganda (parcuri naţionale şi safari) - 3.900 euro de persoană.

Recent, DAL Travel a avut o cerere de circuit privat, safari în Tanzania şi plajă în Zanzibar, la 9.800 de euro de persoană.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.