După doi ani în care industria croazierelor maritime şi oceanice a înregistrat o scădere enormă, din cauza pandemiei covid-19, acest domeniu fiind unul dintre cele mai afectate, 2022 promite a fi din nou anul croazierelor, arată touroperatorul DAL Travel. Cele mai căutate trasee de croaziere de către turiştii români sunt Marea Nordului - Ţările Scandinave, insulele din Grecia, Mediterana de Vest precum şi Marea Caraibilor. Pentru o cabină pe un vas de croazieră un turist poate plăti de la aproximativ 1.000 de euro până la 4.500 de euro, arată compania, care recomandă ca rezervările să se facă cu cel puţin 6 luni înainte de plecare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După doi ani în care industria croazierelor maritime şi oceanice a înregistrat o scădere enormă, din cauza pandemiei covid-19, acest domeniu fiind unul dintre cele mai afectate, 2022 promite a fi din nou anul croazierelor”, arată touroperatorul.

Potrivit consultanţilor DAL Travel, în acest an, cele mai căutate croaziere de către turiştii români sunt cele din Marea Nordului - Ţările Scandinave, precum şi cele din Marea Caraibilor, alături de insulele din Grecia şi de Mediterana de Vest.

În topul celor mai vândute produse pentru Ţările Nordice se numără, de exemplu, o croazieră în Ţările Nordice, la bordul vasului de croazieră MSC Poesia, care aparţine renumitei companii de croaziere MSC Cruises, în perioada 5-12 iunie. Tariful porneşte de la 1.390 de euro şi include transportul cu avionul până la locul îmbarcării, respectiv al debarcării, portul Hamburg. Croaziera include vizitarea localităţilor Warnemunde, Bergen, Eidfjord, Kristiansand, Oslo şi Copenhaga.

„La începutul anilor 2000, românii de-abia descopereau produsul de croazieră iar cifra turiştilor care plecau într-o astfel de călătorie era de câteva sute pe an la nivel naţional. O dată cu aderarea României la Uniunea Europeană, s-a observat o creştere mare pentru croazierele maritime şi oceanice. Practic, un vas de croazieră este un imens hotel  plutitor, iar pe lângă plăcerea de a naviga, turiştii pot vizita la sol multe destinaţii, fără a mai avea grija de a despacheta şi împacheta bagajele decât la sosire, respectiv la plecare. Succesul programelor noastre care includ croazierele se datorează şi faptului că de câte ori este posibil, organizăm excursiile la sol exclusiv pentru grupurile noastre cu ghid local şi cu însoţitorul de grup. Cererile nu ating încă nivelul celor din anul 2019, dar semnalele sunt pozitive, în sensul că industria croazierelor o să-şi revină în totalitate anul viitor”, subliniază Daniela Nedelcu, director general al agenţiei DAL Travel.   

Cele mai solicitate croaziere la DAL Travel în acest an sunt: la Cercul Arctic, în insulele din Grecia, în Mediterana de Vest, în Marea Adriatică, în Alaska, în Arhipelagul Hawaian, în Panama – Columbia – Curacao – Bonaire – Aruba – Costa Rica, în Arabia Saudită, croazieră de Crăciun & Revelion în Marea Caraibilor şi în Antarctica.

”Pentru o cabină pe un vas de croazieră un turist poate plăti de la aproximativ 1.000 de euro până la 4.500 de euro. Este bine ca rezervările să se facă cu cel puţin 6 luni înainte de plecare, având în vedere că turiştii din vest îşi fac rezervările conştiincios, cu multe luni (chiar şi cu peste 1 an) înainte”, spun reprezentanţii companiei.

Compania oferă şi câteva sfaturi pentru turiştii care doresc să meargă pe o croazieră:

- Să verifice valabilitatea certificatului de vaccinare;

- Să încheie o asigurare medicală suplimentară de la compania de croazieră;

- Pentru o călătorie lipsită de stresul testărilor repetitive sfatul ar fi ca turiştii să se documenteze despre destinaţiile pe care le vor vizita în timpul croazierei înainte de a alege excursiile opţionale organizate către linia de croazieră;

-  În cazul călătoriei cu avionul până în punctul de plecare al navei, încercaţi să ajungeti cu o zi mai devreme. Dacă zborul este anulat sau are întârziere, riscaţi să nu vă îmbarcaţi şi să rataţi croaziera. Majoritatea pachetelor DAL Travel oferă o noapte de cazare înainte de plecarea în croazieră;

- Să aleagă tipul de cabină în care vor sta în funcţie de bugetul de care dispun şi de preferinţe sau de necesitate (ex.: claustrofobie). E bine de ştiut că în general în cabinele interioare nu pătrunde lumina naturală, iar persoanelor care suferă de claustrofobie le sunt recomandate cabinele exterioare (cu geam) sau cabinele cu balcon;

- Când vă faceţi bagajul, ţineti cont de itinerariu şi de prognoza anunţată;

- La bordul vasului de croazieră nu aveţi voie să aduceţi băuturi sau alte alimente. În cazul suvenirurilor sau băuturilor specifice zonei, achiziţionate în timpul excursiilor la sol, acestea sunt oprite la întoarcerea pe vas, dar vă vor fi înapoiate în ziua debarcării;

- Să fiţi pregătiţi pentru plata obligatorie a bacşişurilor pentru personalul vasului;

- Nu aveţi nevoie de bani cash pe vasul de croazieră. Fiecare pasager primeşte un card, asemănător cu cel de credit, pe care veţi putea să-l încărcaţi cu ce sumă de bani doriţi;

- Utilizarea telefoanelor mobile pe mare, dacă serviciul este disponibil, este costisitoare. Cele mai multe nave de croazieră oferă pachete Wi-Fi, dar sunt scumpe, aşa că mai bine aşteptaţi până ajungeţi într-un port, sau să vă achiziţionaţi pachetul de internet strict pe WhatsApp, care este mai accesibil.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.