Dafora (DAFR), companie de foraj petrolier şi gaze naturale, a anunţat că, pentru prima dată în ultimii şase ani, a înregistrat la 30 septembrie un profit în sumă de 251,95 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dafora a intrat în insolvenţă în 2015, administratorul judiciar al societăţii fiind CITR Filiala Cluj SPRL.

”Rezultatul pozitiv se datorează atât operării în evidentele contabile a Planului de reorganizare a activităţii, cât şi efortului conjugat depus de companie în vederea redimensionării costurilor operaţionale, cooptării de personal de înaltă specializare si maximizării veniturilor aferente contractelor în curs de execuţie”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

 Planul de reorganizare a activităţii a fost propus de către administratorul judiciar CITR Filiala Cluj SPRL, aprobat de către Adunarea Creditorilor şi apoi a fost confirmat de către judecătorul sindic în luna martie a acestui an.

”Începând cu luna aprilie 2017, societatea a demarat implementarea Planului de reorganizare, sens în care ne-am îndeplinit obligaţiile de plată stabilite în Programul de plăţi, efectuând plăţi atât din activitatea operaţională, cât şi din valorificarea activelor, depăşind chiar previziunile de distribuiri şi realizând plăţi anticipate către creditori din valorificarea activelor excedentare”, menţionează raportul.

Reprezentanţii Dafora spun că experienţa îndelungată a companiei şi încrederea în perspectivele acesteia îi permit să îşi menţină sau chiar să majoreze cota de piaţă a companiei, în pofida concurenţei acerbe şi a nivelului relativ scăzut al cererii de servicii de foraj.

”În acest moment continuăm implementarea Planului de reorganizare şi ne concentrăm pe accesarea de noi lucrări atât în ţară cât şi în străinătate şi depunem toate eforturile pentru a redeveni o companie performanta si competitivă”, se mai precizează în raport.

Dafora a reintrat în septembrie la tranzacţionare la BVB, după ce planul de reorganizare a societăţii a fost aprobat definitiv de către Tribunalul Sibiu.

Cel mai mare acţionar al său este Gheorghe Călburean, cu 49,96% din acţiuni, fost director al producătorului de gaze Romgaz.

Dafora are o capitalizare de 16,63 milioane lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.