Ministrul Agriculturii, Petre Daea, l-a acuzat, miercuri, în şedinţa de Guvern, pe preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, că face afirmaţii împotriva ţării şi a susţinut că acesta trebuie să vină să dea explicaţii în Guvern, pentru că ”nu e păun între găini”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Mihai Tudose i-a spus ministrului Agriculturii că au început să circule caricaturi cu găini care îşi iau haine de blană.

Petre Daea a precizat că, dat fiind faptul că în piaţă preţurile la unele produse au crescut nejustificat, a ainstituit la nivelul ministerului o echipă de control.

”Au intrat în dispozitiv toate instituţiile statului să verifice ce şi cum. Am făcut şi o adresă Consiliului Concurenţei şi l-am rugat să intervină, pentru că sunt elemente pe care noi nu le cunoaştem, dat fiind faptul că ele nu se justifică din punct de vedere al calculelor pe care le facem şi al logicii procesului de producţie. De exemplu la ouă, astăzi fermierul în România îl produce cu 36 de bani, îl scoate la poarta fermei ambalat, sigilat, etichetat, îl şi transportă în piaţă, îl duce practic pe raft şi de aici deodată până la un leu, ceea ce pentru noi nu este normal. Am rugat prin adresă scrisă preşedintele Consiliului Concurenţei care, dacă astăzi este aici, eu aş cataloga declaraţia sa împotriva ţării. Foarte atent spun acest lucru şi foarte apăsat, pentru că a spune că sunt diferenţe din cauza deficitului bugetar, mi se pare prea mult. A făcut o asemenea afirmaţie, că din cauza deficitului bugetar. Dumnealui ar trebui să dea explicaţii Guvernului României, pentru că nu este păun între găini şi noi să fim în fiecare zi perpeliţi fie de situaţia reală”, a afirmat Daea.

Ministrul Agriculturii a mai spus căî aceste lucruril trebuie abordate cu seriozitate de către preşedintele Consiliului Concurenţei.

”Fac apel la el să se abţină de la aceste afirmaţii superflu. Din 15 noiembrie, când am solicitat scris să intervină, n-am primit nicio comunicare de la Consiliul Concurenţei”, a adăugat Petrea Daea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.