Preşedintele Curţii Supreme a Statelor Unite, John Roberts, a blocat temporar, marţi, obţinerea de către Comisia pentru căi şi mijloace din Camera Reprezentanţilor a declaraţilor federale privind impozitul pe venit ale fostului preşedinte Donald Trump şi ale entităţilor de afaceri afiliate, aferente mai multor ani, depuse la autoritatea fiscală (IRS), transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârea lui Roberts a venit la o zi după ce avocaţii lui Trump au depus o cerere de urgenţă la Curtea Supremă, cerând amânarea, şi cu două zile înainte ca IRS să trimită comisiei declaraţiile fiscale ale republicanului.

John Roberts a dat Comisiei pentru căi şi mijloace termen până pe 10 noiembrie pentru a răspunde cererii lui Trump de amânare.

Trump doreşte ca Curtea Supremă să nu permită comisiei să obţină declaraţiile sale fiscale şi pe cele ale entităţilor aferente, pentru anii 2015 până în 2020, până când va cere în mod oficial înaltei curţi să îi permită să facă apel la hotărârile instanţelor inferioare, care au deschis calea pentru predarea documentelor.

Comisia pentru căi şi mijloace, controlat de democraţi, a spus că doreşte declaraţiile ca parte a unei anchete a modului în care IRS auditează impozitele plătite  de preşedinţii SUA.

Dar Trump, care în calitate de candidat şi preşedinte a încălcat patru decenii de tradiţie refuzând să-şi facă publice declaraţiile fiscale, susţine că comisia încearcă doar să-l facă de ruşine şi intenţionează să facă publice declaraţiile sale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.