O curte de apel din Statele Unite a respins joi o cerere a fostului preşedinte Donald Trump şi a doi dintre copiii săi adulţi de a nu fi obligaţi să răspundă la întrebările sub jurământ din partea anchetatorilor procurorului general din New York, Letitia James, ca parte a unei anchete civile privind practicile comerciale ale Trump Organization, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Decizia este cea mai recentă pierdere legală pentru Trump, în eforturile sale de a limita ancheta lui James, care se concentrează pe acuzaţiile conform cărora Trump Organization a manipulat ilegal evaluările declarate ale diferitelor active imobiliare, pentru câştiguri financiare.

Pe lângă Trump, fiul său Donald Trump Jr. şi fiica sa Ivanka Trump trebuie să respecte o citaţie emisă de James pentru a depune mărturie, potrivit deciziei Diviziei de Apel a Primului Departament Judiciar al Curţii Supreme din Manhattan.

”Încă o dată, instanţele au decis că Donald Trump trebuie să respecte investigaţia noastră legală cu privire la tranzacţiile sale financiare. Vom continua să urmărim faptele acestui caz şi să ne asigurăm că nimeni nu se poate sustrage legii”, a spus James într-un comunicat.

 Alina Habba, un avocat al lui Trump, nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.