Cumpărăturile provocate de panică în Marea Britanie se intensifică, îm pofida apelurilor la calm, iar directorii de supermarketuri sunt îmgrijoraţi că guvernul urmează să ia măsuri şi mai restrictive din cauza crizei coronavirusului, au declarat surse din industrie, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, industria alimentară a făcut apel la cumpărători, prin intermediul presei, să nu mai cumpere sub imperiul panicii, dar apelul nu a funcţionat.

Marţi, rafturile au rămas fără produse precum ouă şi pui, în timp ce congelatoarele au fost golite de mărfuri.

”Se înrăutăţeşte”, a spus o sursă de la un mare grup de supermarketuri.

Marile magazine, între care liderul pieţei, Sainsbury’s, Asda şi Morrisons, alături de companiile cu discount Aldi şi Lidl, au avut probleme în utlima săptămână să menţină rafturile ocupate cu mărfuri, britanicii făcând stocuri de produse ca paste, făină, conserve de carne, hârtie igienică şi geluri de igienizare a mâinilor.

Tranzacţiile din magazine sunt la nivelul celor înregistrate de Crăciun, care este perioada cea mai ocupată din an, în timp ce vânzările online de articole de băcănie funcţionează la capacitate  maximă.

Luni, premierul Boris Johnson a recomandat britanicilor să evite viaţa socială, iar persoanelor vulnerabile să se izoleze timp de 12 săptămâni, determinând un nou val de cumpărături.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.