CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est, a achiziţionat parcul logistic A1 Bucharest Park, în urma unei tranzacţii în valoare de aproximativ 40 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proprietatea se află pe autostrada A1. Dezvoltatorul mai deţine alte trei proprietăţi în vecinătatea capitalei: CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest şi CTPark Bucharest Chitila, arată un comunicat.

Proiectul logistic A1 Bucharest Park a fost dezvoltat de către AIC RE şi cumpărat de CTP, de la Vabeld Group, iar tranzacţia a fost perfectată pe 27 iunie. 

”Terenurile şi clădirile nou achiziţionate vor fi integrate pe deplin în CTPark Bucharest şi vor beneficia de aceleaşi standarde de management ca restul parcului, inclusiv amenajarea teritorială adecvată şi administrarea proprietăţii”, arată comunicatul.

A1 Bucharest Park acoperă 14 hectare de teren pe care sunt dezvoltate opt clădiri logistice, ocupate în totalitate, cu o suprafaţă închiriabilă de 78.000 mp.

Printre chiriaşii actuali ai parcului se numără retaileri şi companii de transport cum ar fi: Delamode, Augsburg, Kalapod etc.

”Această achiziţie reprezintă o oportunitate importantă de a consolida prezenţa CTP la km 13, unde am dezvoltat deja unul dintre principalele noduri logistice din România. Cred în capacitatea de dezvoltare a României în ceea ce priveşte infrastructura şi atragerea de noi investiţii. Achiziţia va permite companiei să acceseze o nouă gamă de chiriaşi care îşi doresc să-şi extindă operaţiunile în România”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.

La rândul său, Ana Dumitrache, Country Head al CTP România, afirmă că întreprinderile mici, unităţile de producţie, companiile care au nevoie de un spaţiu relativ mic merită să-şi dezvolte activitatea în spaţii decente care să le ofere costuri mici ale utilităţilor şi posibilitatea de a atrage forţă de muncă de bună calitate.

”Cel mai nou proiect adăugat în portofoliul CTP se integrează foarte bine cu restul proprietăţilor noastre de la km 13 de pe autostrada A1 şi, de asemenea, susţine proiectul nostru de a oferi un nou produs pe piaţă, respectiv spaţii mici la standarde ridicate: unităţi de 1.000 - 3.000 mp, recent construite, de înaltă calitate, care au un consum redus de energie şi oferă maximum de confort”, a adăugat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România. 

Tranzacţia a fost finanţată de Alpha Bank, asistată de CMS Cameron McKenna. Compania CTP a fost asistată în această tranzacţie de firma de avocatură NNDKP, iar partea financiară şi fiscală a fost coordonată de Mazars.

CTP este un dezvoltator şi administrator full-service de proprietăţi comerciale, specializat în livrarea şi managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaţionale şi locale de prim rang, care fac investiţii strategice noi sau îşi extind operaţiunile în Europa Centrală şi de Est. CTP deţine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu 5 milioane de metri pătraţi de spaţii de clasă A, în peste 90 de puncte strategice, aflate în opt ţări. 

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale de clasa A, cu peste 1 milion mp suprafaţă închiriabilă situaţi în zece oraşe: Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Piteşti, Salonta, Sibiu, Timişoara şi Turda.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.