Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat, luni, prin ordin de ministru, modificarea şi completarea Procedurii privind atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În vederea eficientizării şi debirocratizării procesului de examinare a experţilor tehnici şi a verificatorilor de proiecte, înscrierea candidaţilor se va face exclusiv prin intermediul unei platforme online creată în acest scop”, a declarat, luni, ministrul Cseke Attila, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului, de asemenea, se va modifica punctual procedura de examinare pentru clarificarea anumitor probleme pentru câteva domenii care au avut suprapuneri de competenţă, ca de exemplu, securitatea la incendiu, instalaţii sanitare aferente construcţiilor, sau sisteme de alimentare cu apă şi de canalizare. 

Cseke Attila a mai subliniat că perioada de înscriere a candidaţilor se va reduce de la 45 la 30 de zile, iar perioada de soluţionare a contestaţiilor se va prelungi la 45 zile.  

”Totodată, se modifică două anexe ale ordinului precedent, care se referă la formularele de cereri atât pentru susţinerea examenului, cât şi pentru prelungirea dreptului de practică, dar modalitatea de susţinere a examenelor va rămâne aceeaşi: doar în scris, pe baza unui test-grilă, organizat în cele şase centre din toată ţara, Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Constanţa”, au precizat reprezentanţii ministerului Dezvoltării, în documentul citat.  

Ministrul a mai amintit că, în perioada 18-21 decembrie 2021, MDLPA a organizat o sesiune de atestare tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici, la care au participat un număr record de candidaţi, 1.000, care au depus aproximativ 2.000 de solicitări de susţinere a examenelor în diferite domenii de atestare tehnico-profesională. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.