Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, anunţă că toate cele peste 5.600 de proiecte depuse prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pe apelurile Valul Renovării, Fondul Local Componenta 10 şi Componenta 15 au fost evaluate şi 95% sunt eligibile, în unele cazuri fiind nevoie de clarificări. Cseke afirmă că trei dintre proiecte au primit deja din fondurile alocate prin PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am finalizat la Ministerul Dezvoltării cele trei apeluri de proiecte pe Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare. Am avut trei apeluri de proiecte: pe Valul Renovării, în valoare de 2,8 miliarde de euro, pe Fondul Local – Componenta C10 - 2,7 miliarde de euro şi pe Componenta 15 din PNRR legat de construcţia de creşe noi încă 300 de milioane de euro. Deci aproape 6 miliarde de euro şi suntem în momentul în care putem să spunem că toate cele 5.677 de proiecte depuse de către potenţialii beneficiari au fost evaluate de către specialiştii din Ministerul Dezvoltării. Aproape 95% din aceste proiecte sunt proiecte eligibile. Unele dintre ele necesită clarificări care se vor face pe procedura egală, în perioada imediat următoare”, a anunţat ministrul Dezvoltării, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, în care i-a avut alături pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pe ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, şi pe liderii locali ai PSD din Bistriţa-Năsăud. 
 
Potrivit ministrului, au fost deja încheiate contracte de finanţare prin PNRR, iar trei proiecte au primit deja fonduri.
 
"Am încheiat deja şi contracte de finanţare. Mai mult decât atât, avem trei obiective de investiţii la care am făcut şi plăţi efective, ceea ce înseamnă că banii din PNRR au ajuns în contul acestor primării, celor trei autorităţi locale şi dorim ca această evaluare cu clarificările autorităţilor locale să le închidem cât mai rapid, pentru ca în septembrie să putem să lansăm al doilea apel de proiecte pe aceste investiţii”, a adăugat ministrul.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.