Cristina Ienciu-Dragoş, coordonatoarea Departamentului Juridic al CITR, a fost numită Country Coordinator INSOL Europe, principala Organizaţie Europeană a profesioniştilor specializaţi în insolvenţă, reorganizare şi restructurare de business, a anunţat, miercuri, compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este primul coordonator pe România, fiind o poziţie nou creată în cadrul organizaţiei, atât la nivelul ţării noastre cât şi în celelalte ţări din Europa.

Principalele obiective ale Cristinei Ienciu-Dragoş în calitate de coordonator de ţară al INSOL Europe sunt să întărească legătura între organizaţie şi organismele naţionale în domeniul insolvenţei, precum UNPIR (Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă) şi INPPI (Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă), să sprijine dezvoltarea profesiei, să aducă în atenţie principalele probleme cu care se confruntă legislaţia din România în acest domeniu şi să crească numărul de membri locali ai organizaţiei cu 20% până în 2021.

”Îmi propun să aduc în atenţie acele tematici care pot contribui la recunoaşterea şi evoluţia profesiei de practician în România, dar şi la dezvoltarea practicilor în domeniu. Voi pune în discuţie, încă de la primele întâlniri, câteva dintre subiectele arzătoare în România, respectiv creşterea încrederii în procedurile de restructurare out of court (în afara instanţei), securizarea actelor încheiate în aceste proceduri, promovarea de noi soluţii de preinsolvenţă, precum şi câteva dintre măsurile pentru implementarea Directivei Europene privind restructurarea şi crearea unei culturi a prevenţiei la nivel european”, a declarat Cristina Ienciu-Dragoş.

Cu o experienţă de aproape zece ani în domeniu, Cristina Ienciu-Dragoş este coordonatoarea Departamentului Juridic, Pregătire Profesională şi Audit în cadrul CITR şi este responsabilă de susţinerea, pregătirea şi evaluarea continuă a profesioniştilor din echipele companiei. Departamentul coordonat de ea asigură asistenţă de specialitate pentru echipele de proiect ale CITR, efectuează auditul procedurilor şi elaborează lucrări de specialitate.

Rolul coordonatorului de ţară INSOL Europe este acela de a facilita schimbul de informaţie între profesionişti la nivel european şi internaţional, de a oferi suport în cadrul procedurilor de insolvenţă transfrontalieră şi poate avea un aport la implementarea Directivei europene privind cadrele de restructurare preventivă, restructurare şi insolvenţă, recent adoptată de către Parlamentul şi Consiliul European.

CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România, a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii cinci ani. Are zece birouri din toată ţara şi a gestionat peste 950 de proiecte din toate domeniile de business.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.