Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, anunţă, joi, că a fost elaborată documentaţia pentru relansarea lucrărilor de modernizare a Centurii existente a Bucureştiului, pe sectorul cuprins între DN2 şi A2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am transmis astăzi la ANAP documentaţia pentru relansarea lucrărilor de modernizare a sectorului DNCB (Centura existentă a Bucureştiului) cuprins intre DN2 şi A2”, a scris, Cristian Pistol, joi, pe pagina de Facebook.

Acesta anunţă că, pe acest sector de Centură, în lungime de aproximativ 11 km, care va fi largit la 4 benzi de ciculaţie, vor fi construite inclusiv:

- un pasaj peste CF BUCUREŞTI – CONSTANTA, în lungime de aproximativ 124 m (la km 16);

- un pasaj peste  DJ301 (BUCUREŞTI - CERNICA) în lungime de aproximativ 400 m (km 19+371);

- un pasaj peste CF BUCUREŞTI - OLTENIŢA, in lungime de aproximativ 105 m (km 21+708).

Potrivit directorului CNAIR, contractul, finanţat prin Programul Transport (PT), prevede 6 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru evecuţie.

”După validarea documentaţiei de atribuire vom putea publica Anunţul de Participare în cadrul căruia se va stabili inclusiv data de depunere a ofertelor. Contractul iniţial semnat cu firma italiană Tirrena Scavi a fost reziliat în luna decembrie 2022 din cauza lipsei de mobilizare a constructorului”, a mai transmis Pistol.

Acesta precizează că, la momentul rezilierii, antreprenorul italian avea un progres fizic în şantier de doar 20,76%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.