Specialiştii în securitate au descoperit fără mare dificultate nu mai puţin de 74 de grupuri de discuţii pe Facebook, ale căror teme ţin de infracţionalitatea informatică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diviza de securitate Talos a celor de la Cisco a creat o listă cu 74 de grupuri de discuţii pe Facebook ai căror membrii sunt implicaţi de-o parte sau de cealaltă a mai multor tipuri de activităţi ilegale.

Cele mai multe dintre grupurile descoperite erau adevărate bazare pentru vânzarea şi cumpărarea datelor pentru cardurile de credit ori de debit sau a informaţiilor de acces pentru diverse conturi.

În total, cele 74 de grupuri de discuţii însumau aproximativ 385.000 de membrii interesaţi într-un fel sau altul de aceste activităţi.

Datele unui card valid, spre exemplu, erau vândute în cadrul acestor grupuri cu preţuri care începeau de la doar 7 dolari.

Aşa cum explică specialiştii de la Talos, descoperirea acestor grupuri nu a fost deloc dificilă. S-a pornit de la o banală căutare pe Facebook după cuvinte cheie precum “cvv”, “carding” sau “spam”.

După ce au fost găsite câteva grupuri de acest gen şi s-a realizat înscrierea în ele, restul descoperirii a fost facilitată chiar de algoritmul Facebook, care este foarte bun la sugerarea conţinutului similar - în acest caz grupuri care au ca teme activităţile ilegale vizate de cercetători.

Facebook, care foloseşte aproximativ 30.000 de angajaţi şi diverse tehnici automatizate pe partea de securitate, a eliminat cele 74 de grupuri după ce i-a fost adusă la cunoştinţă existenţa lor de Talos.

Însă, aşa cum au observat deja cercetătorii, locul grupurilor şterse a început deja să fie luat de alte grupuri care vizează aceleaşi practici ilegale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.