Creşterea veniturilor Huawei Technologies a îmcetinit puternic în primul trimestru, la numai 1%, faţă de 39% în urmă cu un an, dar cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicaţii din lume şi-a descris performanţele ca fiind ”solide” în contextul presiunilor din partea Statelor Unite şi a impactului pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile Huawei au urcat cu circa 1%, la 182,2 miliarde de yuani (25,72 miliarde de dolari). Marja de profit a scăzut la 7,3%, de la aproximativ 8% în urmă cu un an.

Huawei, al treilea mare producător de smartphone-uri din lume, nu publică profitul net trimestrial.

”Ritmul de creştere a încetinit, dar este o performanţă solidă în condiţiile listei negre şi a coronavirusului cu care ne confruntăm”, a afirmat marţi vicepreşedintele grupului, Victor Zhang.

În luna mai a anului trecut, Washingtonul a inclus Huawei pe o listă neagră de companii restricţionând vânzările de produse americane către companie, citând riscurile legate de securitatea naţională. În 2019, Huawei a obţinut cea mai slabă creştere a profitului anual din ultimii trei ani.

În privinţa impactului pandemiei de coronavirus, Zhang a spus că este dificil de evaluat impactul pe termen scurt sau lung. Acesta a prezentat rezultatele trimestriale de la londra, în loc de Shenzen, pentru a marca 20 de ani de afaceri în Europa.

Huawei nu a publicat date referitoare la livrările de telefoane din primul trimestru.

Zhang a respins criticile referitoare la o ”diplomaţie mascată”, afirmând că grupul nu a avut un motiv ascuns în spatele donaţiilor de milioane de măşti faciale în ţări din Europa,  pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din regiune.

Potrivit criticilor, donaţiile au rolul să atragă noi contracte, după ce UE a restricţionat implicarea Huawei în reţelele 5G, pentru a preveni riscurile de securitate. Juawei a negat că echipamentele sale implică astfel de riscuri.

Surse americane au spus că Washingtonul pregăteşte noi măsuri pentru restricţionarea livrărilor de cipuri grupului Huawei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.