Crescătorii de bovine care au încasat sprijinul din partea UE în 2015 vor primi vineri banii în plus, după ce cuantumul pentru sprijinul cuplat din sectorul zootehnic a fost majorat cu sume cuprinse între 88 şi 93 de euro pe cap de animal, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat de presă.
APIA a informat că vineri efectuează plata diferenţei rezultate ca urmare a stabilirii noilor cuantumuri pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, specia bovine, categoriile bivoliţe de lapte, taurine din rase de carne şi metişii acestora şi vaci de lapte – Campania 2015.
Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
“Plafonul maxim de 113.356.500 euro, care se acordă pentru anul de plată 2015, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, crescătorilor de animale din speciile prevăzute la art. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 219/2015 privind stabilirea sectoarelor, culturilor şi speciilor de animale pentru care se acordă sprijin cuplat în perioada 2015 - 2020, repartizat astfel: 1.330.000 euro pentru specia bovine, categoria bivoliţe de lapte; 10.500.000 euro pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora; 76.999.500 euro pentru specia bovine, categoria vaci de lapte", arată în comunicatul transmis de APIA.
Având în vedere efectivul de animale eligibile rezultate în urma finalizării controalelor administrative şi la faţa locului au fost stabilite noi cuantumuri. Astfel, noul cuantumul stabilit pentru bivoliţe de lapte este de 297 de euro pe cap de animal, cu 88 de euro în plus faţă de valoarea stabilită anterior.
În ceea ce priveşte taurinele din rase de carne şi metişii acestora, cuantumul a ajuns la 1.322 de euro pe cap de animal, în creştere cu 91 de euro faţă de vechea valoarea. Iar în cazul vacilor de lapte, crescătorii vor primi 93 de euro în plus pe cap de animal.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale în baza Legii 1/2004 cu modificările şi completările ulterioare. Începând cu 1 ianuarie 2007, APIA derulează fondurile europene pentru implementarea măsurilor de sprijin finanţate din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA).
Subvenţiile se acordă sub formă de plăţi directe la hectar gestionate de Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS) şi în cadrul măsurilor de piaţă pentru implementarea mecanismelor comerciale conform Politicii Agricole Comune (PAC).

Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.