Adunarea creditorilor Prospecţiuni a votat luni în unanimitate Planul de reorganizare propus de administratorul judiciar Euro Insol, plan de reorganizare ce prevede plata integrală a datoriilor de 93 milioane lei către creditori într-o perioadă de trei ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Planul a fost aprobat de toate cele cinci categorii de creditori: garantaţi, salariali, bugetari, indispensabili şi chirografari, a anunţat marţi Euro Insol.

”Pe perioada derulării planului, Prospecţiuni mizează pe venituri de 747 milioane lei şi un profit brut de peste 80 milioane lei. Planul de reorganizare prevede achitarea creanţelor atât din excedentul de numerar obţinut din derularea activităţii de baza cât şi din valorificarea unor active imobiliare care nu sunt necesare activităţii curente, în valoare de 50 milioane lei”, arată comunicatul.

Administratorul judiciar a propus achitarea mai rapidă a creanţelor salariale, respectiv într-un termen de 18 luni, faţă de trei ani perioada de implementare a planului, ”având în vedere argumentele de natură socială, această măsură fiind acceptată de către toţi creditorii”.

”De asemenea, sumele datorate unor terţi, reprezentând pensii alimentare şi alte ajutoare sociale vor fi achitate în primul trimestru din plan”, informează compania.

Măsurile de restructurare a activităţii Prospecţiuni au fost implementate de Euro Insol încă din perioada de observaţie, imediat după preluarea mandatului de administrator judiciar în data de 5 aprilie 2016.

”Ca efect al acestor măsur, cifra de afaceri a crescut cu 65%, iar pierderile societăţii s-au redus cu 95%. Astfel, de la o pierdere de 23,8 milioane lei în semestrul I 2016 s-a ajuns la o pierdere de doar 1,2 milioane în semestru I 2017, cu şanse reale de a închide exerciţiul financiar cu profit”, arată Euro Insol.

De la începutul anului şi până în prezent, Prospecţiuni a încheiat contracte de peste 120 milioane lei pe servicii de achiziţie date geofizice 2D şi 3D şi de logging (investigare geofizică în gaură de sondă şi perforare) cu Romgaz, OMV Petrom şi Amromco.

Societatea estimează să încheie până la sfârşitul anului şi alte contracte, cu o valoare de peste 130 milioane lei. Pentru a-şi onora aceste contracte, Prospecţiuni angajează până la sfârşitul anului peste 1.000 de specialişti şi muncitori, urmând ca numărul total al salariaţilor să depăşească 1.500.

Prospectiuni este o companie 100% românească, care activează de peste 65 de ani pe piaţa de servicii geologice şi geofizice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.