Livrările Apple de iPhone-uri în China au scăzut cu peste 35% în noiembrie, marcând al doilea declin lunar consecutiv de peste 10%, pe fondul vânzărilor slabe de iPhone-uri 11, a anunţat joi Credit Suisse, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada septembrie-noiembrie, livrările totale de iPhone-uri în China au coborât cu 7,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat un analist al Credit Suisse, Matthew Cabral, citând date ale Ministterului Industriei şi Tehnologiei Informaţiei din China.

Gama telefoanelor iPhone 11 a fost lansată pe piaţa chineză în septembrie, cozile scurte formate la magazine de unii fani înrăiţi contrastând cu sutele de cumpărători care aşteptau deschiderea magazinelor la unele lansări anterioare.

Cabral a mai scris că Apple ar avea dificultăţi să depăşească impactul majorărilor de preţuri ale produselor, dacă ar intra în vigoare tarifele de 15% preconizate de administraţia Trump, pe 15 decembrie.

Apple a cerut administraţiei Trump că excepteze de tarife dispozitivele Apple Watch, componentele pentru iPhone-uri şi alte produse de consum fabricate în China. Preşedintele Donald Trump a declarat luna trecută că analizează solicitarea.

Cota de piaţă a Apple în China a scăzut în trimestrul al treilea de la 7% la 5%, în timp ce Huawei Technologies a atras în aceeaşi perioadă o cotă record de 42% pe piaţa smartphone-urilor, potrivit unui raport realizat de firma de cercetare a pieţei Canalys, publicat în octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.