Credit Suisse ia în considerare modul în care ar putea reduce costurile în continuare, după performanţele financiare dezamăgitoare ale băncii elveţiene în primul trecut, potrivit unor surse citate de publicaţia SonntagsZeitung, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cifrele sunt catastrofale”, a declarat pentru ziar un bancher de rang înalt, adăugând că moralul personalului este foarte scăzut.

Managerii şi consiliul de administraţie discută acum un nou plan de amploare de reducere a costurilor, a declarat un al doilea director pentru publicaţie, într-un articol publicat duminică.

”Structura costurilor este prea mare pentru potenţialul de venituri al băncii”, a spus directorul.

Credit Suisse a descris anterior 2022 ca un an ”de tranziţie” în care încearcă să întoarcă pagina unor scandaluri costisitoare, care au adus o remaniere aproape totală a conducerii de vârf.

Discuţiile cu privire la reducerea cheltuielilor sunt într-un stadiu avansat, spune publicaţia, deşi nu este sigur dacă acestea vor fi anunţate când Credit Suisse va raporta miercuri veniturile din trimestrul al doilea.

Un purtător de cuvânt al Credit Suisse a refuzat să comenteze pentru Reuters despre articol.

Banca a avertizat în iunie că va înregistra o a treia pierdere trimestrială consecutivă.

Credit Suisse a spus atunci că urmăreşte să accelereze măsurile de economisire a costurilor introduse ca  parte a reorganizării sale în noiembrie anul trecut.

Analiştii se aşteaptă la o pierdere netă de 398 de milioane de franci elveţieni (414,02 milioane de dolari) pentru trimestrul respectiv, arată datele Refinitiv.

A doua cea mai mare bancă a Elveţiei a fost lovită de o serie de scandaluri costisitoare şi de pplecarea preşedintelui Antonio Horta-Osorio, după ce acesta a încălcat regulile de carantină pentru Covid-19.

Printre necazurile sale s-au numărat pierderea de 5,5 miliarde de dolari ca urmare a intrării în incapacitate de plată a biroului de familie Archegos Capital Management din SUA şi închiderea unor fonduri de 10 miliarde de dolari destinate finanţării lanţurilor de aprovizionare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.