Corteva Agriscience extinde unitatea de producţie de seminţe de floarea-soarelui de la Afumaţi, printr-o investiţie de 14 milioane de euro, suma totală investită de companie ajungând astfel la 74 de milioane de euro.. Noua unitate de depozitare şi condiţionare va permite scurtarea lanţului de aprovizionare, sporirea capacităţii de reacţie şi de livrare, cât şi a capacittăţii de prelucrare la nivel european, pentru a susţine creşterea din regiune. Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, care a participat la inaugurarea noii unităţi, a afirmat că "investiţiile în agricultură sunt de o importanţă crucială, mai ales în actualul context social şi economic".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Corteva Agriscience accelerează dezvoltarea diviziei de seminţe de floarea-soarelui a companiei în Europa, odată cu finalizarea unei investiţii suplimentare de 14 milioane de euro în facilitatea de producţie de la Afumaţi, România. Investiţia va permite companiei să vină în întâmpinarea cererii tot mai mari de seminţe de floarea-soarelui de înaltă calitate din partea fermierilor, la nivel naţional şi internaţional. Unitatea de producţie a seminţelor de la Afumaţi, aflată la 12 km est de Bucureşti, este una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie Corteva din lume şi cea mai mare staţie de procesare a seminţelor din România. Aflată în funcţiune încă din 2006, aceasta produce seminţe de porumb şi floarea-soarelui, care înglobează tehnologii avansate,  pentru clienţi de pe întreg teritoriul Europei", transmite compania.

Proiectul investiţional, constând într-o nouă unitate de depozitare şi condiţionare, va permite companiei Corteva Agriscience să scurteze lanţul de aprovizionare, să-şi sporească capacitatea de reacţie şi de livrare, cât şi capacitatea de prelucrare la nivel european, pentru a susţine creşterea din regiune. Suma totală investită în unitatea de producţie a seminţelor din Afumaţi a depăşit, astfel, 74 milioane euro.

Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, prezent la eveniment, a declarat că "investiţiile în agricultură sunt de o importanţă crucială, mai ales în actualul context social şi economic".

"Sprijinul pentru dezvoltarea afacerilor sustenabile din agricultură, parteneriatul strâns şi dialogul constant cu fermierii şi cei care contribuie la menţinerea unui nivel ridicat al producţiei româneşti, sunt principiile fundamentale după care îmi ghidez activitatea la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Felicit Corteva Agriscience România pentru contribuţia pe care o are prin această investiţie asupra extinderii rolului agriculturii româneşti în plan european”, a subliniat ministrul.

Jean Ionescu, country leader Corteva Agriscience Romania&Moldova, a declarat că noua investiţie va ajuta fermierii să aibă rezultate mai bune şi să răspundă cererii crescânde de seminţe de floarea soarelui de calitate.

“Corteva îmbogăţeşte vieţile a mii de fermieri şi consumatori din Europa cu tehnologii şi practici îmbunătăţite pentru a combate foametea globală şi a asigura progresul pentru generaţiile viitoare. Cu ajutorul noii investiţii, vom ajuta fermierii să obţină rezultate mai bune şi să răspundă cererii tot mai mari de seminţe de floarea-soarelui de înaltă calitate, în contextul unor eforturi continue menite să îi ajute pe fermieri să îşi îmbunătăţească performanţele”, a precizat Jean Ionescu.

Conform lui Jean-Phillipe Riffat, Corteva Agriscience Commercial Unit Leader for Central and Eastern Europe, unul dintre cei mai valoroşi piloni ai companiei este reprezentat de orientarea către clienţi.

"Vom continua consolidarea legăturilor cu fermierii români, precum şi cu producătorii de hrană şi cu consumatorii din Europa, dezvoltând agilitatea şi capacitatea de răspuns necesare pentru a prospera”, a spus Jean-Phillipe Riffat.

La inaugurarea investiţiei de la Afumaţi, au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti.

"Succesul Corteva Agriscience la nivel mondial, inclusiv în România, se datorează eforturilor permanente de a colabora cu fermierii, de a le respecta nevoile şi de a identifica soluţii inovatoare pentru a răspunde acestor cereri. Noua linie de floarea-soarelui este doar un alt exemplu al contribuţiei companiei Corteva la agricultura locală, companie ce se axează pe calitate, inovaţie şi durabilitate,” a declarat Shane Dixon, adjunctul şefului de misiune de la Ambasada  SUA.

Corteva furnizează locuri de muncă unui număr de aproape 300 de angajaţi permanenţi şi sezonieri care asigură ciclul de producţie complet al hibrizilor Pioneer de înaltă calitate, transmite compania, adăugând că noua investiţie va permite crearea a aproximativ 20 de noi posturi contractuale, ceea ce va sprijini dezvoltarea comunităţii locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.