Conturile oficiale de Twitter ale Facebook şi ale platformei Messenger au fost atacate de hackeri, a confirmat vineri Twitter, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Twitter a afirmat într-un comunicat pe email că atacul hackerilor a avut loc prin intermediul unei platforme terţe.

”De îndată ce am descoperit problema, am blocat conturile compromise şi lucrăm îndeaproape cu partenerii noştri de la Facebook pentru redeschiderea conturilor”, a spus purtătorul de cuvânt.

Separat, Facebook a confirmat că o parte dintre coturile sale de media socială au fost atacate vineri de hackeri.

”O parte dintre conturile noastre corporative au fost atacate pentru scurt timp, dar le-am securizat şi am reluat accesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Joe Osborne.

Contul directorul general al Twitter, Jack Dorsey, a fost atacat de hackeri în august anul trecut, permiţând unei persoane neautorizate să trimită tweet-uri publice cu mesaje rasiste şi limbaj vulgar către cei 4 milioane de urmăritori ai contului, înainte ca Twitter să îl securizeze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.