Un restaurant a fost închis temporar pentru igienizare, 27 de kg de alimente expirate retrase de la vânzare şi au fost aplicate amenzi în valoare de 171.000 de lei în urma unor controale ale Poliţiei la mai multe cluburi şi restaurante din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Poliţiştii Capitalei, împreună cu inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti, precum şi comisari ai Comisariatului Pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti au desfăşurat o acţiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, precum respectarea altor acte normative în vigoare. În urma acţiunii ce a vizat 9 cluburi şi restaurante din municipiul  Bucureşti, echipele mixte de control au aplicat  23 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 171.000 de lei, iar la o societate comercială activitatea a fost suspendată pentru 10 de zile până la igienizarea spaţiului pe care îl gestionează”, anunţă Poliţia.
Totodată, la un local au fost descoperite şi retrase aproximativ 27 de kg produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, iar la un alt local au fost confiscate peste 17 kg  de produse alimentare de origine animală care nu aveau elemente de identificare.
Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate şi pentru nerespectarea legislaţiei privind  protecţia consumatorilor, precum şi pentru abateri de la normele din domeniul sănătăţii publice şi încălcarea legislaţiei privind paza şi protecţia bunurilor.
Acţiunea, la care au participat 81 de poliţişti, s-a desfăşurat ci sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Direcţiei Generale  de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.