Inspectorii RAR au făcut controale în judeţele Maramureş, Sălaj, Bistriţa, Cluj şi Mureş, fiind oprite în trafic 297 autovehicule care păreau a avea probleme tehnice. Aproape jumătate dintre acestea prezentau deficienţe majore sau periculoase, iar 19 au fost încadrate în categoria “pericol iminent de accident”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Scopul Registrului Auto Român este acela de a înlătura din circulaţie autovehiculele care, prin deficienţele tehnice pe care le au, pun în pericol securitatea în trafic.

Inspectori RAR din mai multe judeţe au desfăşurat controale susţinute în Maramureş, Sălaj, Bistriţa, Cluj şi Mureş. În timpul controalelor au fost verificate în trafic 297 autovehicule, iar 135 dintre acestea prezentau deficienţe majore şi/sau periculoase. 19 autovehicule au fost încadrate în categoria “pericol iminent de accident”, 11,86% prezentau neconformităţi în ceea ce priveşte emisiile poluante, iar 10 aveau ITP expirat sau anulat”, a transmis, vineri, RAR.

Sursa citată a precizat că, în urma acestor controale, au fost reţinute 80 de certificate de înmatriculare şi un permis de conducere.

”Pentru Registrul Auto Român a fost şi rămâne o prioritate starea tehnică bună a maşinilor, motiv pentru care vă recomandăm să nu uitaţi să treceţi pe la service de câte ori este necesar şi să aveţi grijă să păstraţi autovehiculul în parametri de siguranţă. Vă reamintim, de asemenea, că puteţi redobândi talonul reţinut în trafic în urma reinspectării tehnice care va certifica remedierea defecţiunilor constatate în trafic. Demersul este posibil doar la reprezenţantele Registrului Auto Român din întreaga ţară”, a mai transmis RAR.

Controalele RAR vizează maşinile susceptibile a avea probleme tehnice. 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.