Producătorul francez de automobile Renault, care îşi reînnoieşte alianţa de 24 de ani cu Nissan, a declarat joi că firma japoneză a contribuit cu 174 de milioane de euro (187 de milioane de dolari) la rezultate proprii din trimestrul patru, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contribuţia totală pentru 2022 a fost de 526 de milioane de euro, cea mai mare valoare din 2018 şi în creştere de la 352 de milioane de euro în 2021.

În 2018, Nissan a contribuit cu 1,5 miliarde de euro la câştigurile Renault, un an decisiv pentru alianţă, care a intrat în criză după arestarea arhitectului şi fondatorul său Carlos Ghosn, pe fondul acuzaţiilor de abateri financiare.

Nissan Motor a raportat joi o creştere de 155% a profitului operaţional în trimestrul al treilea, peste aşteptări, stimulată de un yen mai slab şi de managementul costurilor.

Renault, care în urma revizuirii parteneriatului îşi va reduce pachetul de acţiuni la Nissan la 15%, de la nivelul actual de 43%, îşi va anunţa propriile rezultate anuale pe 16 februarie.

Participaţia care va fi redusă va fi plasată într-un trust francez, Renault continuând să încaseze dividendele aferente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.