Contractul Veolia România pentru serviciile de apă şi canalizare din Otopeni a fost prelungit până în 2045. Compania şi-a asumat un nou program investiţional în valoare estimată de 13,7 milioane de euro, pe o durată de 8 ani, care include ăi extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Veolia România Soluţii Integrate (VRSI), companie membră a Veolia Romania şi furnizor de servicii de exploatare, întreţinere şi management a sistemelor de apă, canalizare şi energie termică, şi Oraşul Otopeni au semnat, în data de 15.01.2024, actul adiţional care prevede prelungirea contractului de concesiune până în anul 2045. Astfel, Veolia România Soluţii Integrate continuă parteneriatul cu Oraşul Otopeni, asigurând serviciile de captare, tratare şi distribuţie a apei potabile, precum şi colectarea, epurarea şi evacuarea apelor uzate, pentru cei peste 21.000 de locuitori. Prin extinderea contractului, Veolia România Soluţii Integrate şi-a asumat angajamentul de a implementa un nou program investiţional în valoare estimată de 13,7 milioane de euro, pe o durată de 8 ani, având ca obiective cheie extinderea şi modernizarea staţiei de epurare, precum şi a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare”, anunţă marţi compania.

Pentru a realiza extinderea şi modernizarea staţiei de epurare, operatorul afirmă că va integra tehnologii sustenabile de ultimă generaţie şi va investi aproximativ 6,7 milioane de euro.

În plus, VRSI va depune toate eforturile necesare, astfel încât lucrările privind extinderea şi modernizarea staţiei de epurare să fie demarate în cea de-a doua parte a anului 2024, finalizarea investiţiei fiind estimată în anul 2027.

"Prin prelungirea contractului de concesiune şi asumarea responsabilităţii extinderii şi modernizării staţiei de epurare, o prioritate majoră pentru Oraşul Otopeni, Veolia România îşi reafirmă angajamentul de a furniza servicii publice la cele mai înalte standarde de calitate. Investiţia de 13,7 milioane de euro reflectă determinarea noastră de a aduce beneficii durabile comunităţii din Oraşul Otopeni. În spiritul colaborării eficiente şi transparente cu autorităţile locale, suntem pregătiţi să ducem mai departe acest parteneriat pe termen lung, contribuind la dezvoltarea sustenabilă a oraşului şi la asigurarea accesului la servicii esenţiale sustenabile pentru toţi locuitorii”, a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Cu o prezenţă pe 5 continente şi aproape 220.000 de angajaţi în întreaga lume, Grupul oferă soluţii utile şi practice pentru gestionarea apei, deşeurilor şi energiei care să contribuie la o schimbare radicală a contextului actual. Prin intermediul celor trei divizii complementare, Veolia ajută la dezvoltarea accesului la resurse, la conservarea şi refacerea acestora. În 2022, Grupul Veolia a furnizat apă potabilă pentru 111 de milioane de persoane şi servicii de canalizare pentru 97 de milioane de persoane, a produs aproape 44 de milioane de megawaţi oră de energie şi a tratat 61 de milioane de tone metrice de deşeuri. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) a obţinut venituri consolidate de 42.885 miliarde de euro în 2022. 

În România, Veolia oferă soluţii de management al apei şi energiei. Cu peste 3.000 de angajaţi, compania deserveăte peste 2.300.000 de consumatori. 

Veolia Romania Soluţii Integrate (VRSI) este o companie membră a Veolia România şi asigură servicii de exploatare, întreţinere şi management a sistemelor, echipamentelor şi instalaţiilor de apă şi canalizare pentru centre comerciale, instituţii de cercetări, dar şi pentru Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti. Totodată, VRSI este operator al serviciului public de alimentare cu apă pentru oraşul Chitila, din 2016, pentru o perioadă contractuală de 10 de ani, pentru oraşul Popeşti-Leordeni din anul 2019, pentru o perioadă de 29 de ani, dar şi pentru comuna Chiajna din anul 2022, pentru o perioadă contractuală de 19 ani. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.