Cincisprezece contracte, în valoare totală de 1,23 miliarde de lei, pentru finanţarea reţelelor de gaze, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) au fost semnate în ultimele două zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zece noi contracte de extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale au fost semnate, miercuri, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, anunţă Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), miercuri seară, într-un comunicat de presă.

Astfel, peste 46.000 de gospodării, agenţi economici şi instituţii publice din 29 de unităţi administrativ-teritoriale aflate în judeţele Suceava, Hunedoara, Olt, Bihor, Sibiu, Călăraşi şi Constanţa vor beneficia de serviciul public de distribuţie a gazelor naturale, iar reţeaua de transport şi distribuţie va fi extinsă cu aproximativ 1.000 de kilometri. 

"Prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, comunităţile locale au acces la finanţare pentru proiecte esenţiale de modernizare, din bani europeni. În zonele rurale ale României, lipsa accesului la utilităţi încă afectează atât calitatea vieţii oamenilor, cât şi nivelul de dezvoltare economică. Cele 10 contracte de finanţare semnate astăzi se adaugă celor deja încheiate recent pentru a oferi acestor comunităţi şansa de a reduce decalajele faţă de alte zone din România şi faţă de alte ţări europene. Mesajul nostru către autorităţile locale este acela de a valorifica la maximum această şansă de construi proiecte durabile pentru comunităţile lor, cu bani europeni”, a declarat Carmen Moraru, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Valoarea totală a contractelor semnate miercuri este de peste 783 milioane de lei, iar finanţările vor fi acordate prin axa prioritară 8 – Sisteme inteligente şi sustenabile de transport al energiei electrice şi gazelor naturale a Programului Operaţional Infrastructură Mare.

Marţi, au fost semnate alte 5 contracte în valoare de 457 milioane de lei pentru a asigura accesul la reţeaua de gaze a unor localităţi din judeţele Buzău, Giurgiu, Prahova, Hunedoara şi Constanţa. Astfel, valoarea cumulată a celor 15 contracte semnate în aceste zile se ridică la 1,23 miliarde lei.

 

 

 

Până la începutul lunii iunie 2022, Comisia Europeană a rambursat României aproximativ 5 miliarde euro în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.