CFR a semnat, prin sucursala regională Cluj, 45 de contracte în valoare aproape 700 de milioane de lei prin care vor fi reabilitaţi, prin fonduri alocate în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), peste 140 de kilometri de cale ferată pe rutele Apahida - Baia Mare, Războieni - Episcopia Bihor Şi Arad - Oradea. Lucrările care vizează creşterea vitezei de circulaţiei pe respectivele tronsoane feroviare vor fi realizate în termen de doi ani de către o asociere dintre o firmă românească şi una din Polonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sucursala Regională CF CLUJ a semnat 45 contracte în valoare totală de 699.879.146,16 lei, fără TVA, pentru execuţia lucrărilor tip QUICK WINS - ridicarea restricţiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pe intervale de staţii aferente liniilor CF Apahida - Baia Mare, Războieni - Episcopia Bihor Şi Arad – Oradea”, a transmis, joi, CFR Infrastructură.
Durata de implementare a proiectelor este de 24 de luni, iar constructorul va fi asocierea de firme Drum Asfalt (România) - ZUE (Polonia). În urma lucrărilor, viteza de circulaţie pe aceste tronsoane va creşte până la 120 de kilometri pe oră, în funcţie de configuraţia traseului.
Lucrările de tip quick wins  vor fi realizate cu materiale de cale noi achiziţionate de constructor şi vor consta în înlocuirea punctuală a elementelor componente ale suprastructurii căii - şină, traverse, aparate de cale, piatră spartă - sau orice alt element care va conduce la creşterea vitezei de circulaţie pentru trenurile de călători şi marfă, cu impact direct şi imediat asupra duratei de călătorie şi/sau asupra creşterii siguranţei şi a confortului călătorilor
Principalele beneficii ale lucrărilor tip quick wins sunt creşterea vitezei de circulaţie pentru trenurile de călători la 120 km/h, prin ridicarea restricţiilor , eliminarea costurilor cauzate de restricţii, creşterea eficienţei activităţii de operare, diminuarea efectelor adverse asupra mediului şi maximizarea gradului de siguranţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.