Consiliul Judeţean Bihor anunţă, marţi, că a fost desemnat constructorul pentru parcurile industriale din Aleşd şi Beiuş, respectiv SC Dumexim SRL.Valoarea totală a celor două proiecte depăşeşte 40 de milioane de lei şi, dacă nu se depun contestaţii, contractele vor fi semnate în 25 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma evaluării tehnice şi financiare a ofertelor depuse,  a fost desemnat constructorul pentru realizarea lucrărilor de infrastructură pentru parcurile industriale din Aleşd şi Beiuş. Compania care s-a clasat pe locul I în ambele loturi este SC Dumexim SRL. Pentru cele două parcuri au fost depuse, în total, 12 oferte (7 oferte pentru Aleşd şi 5 pentru Beiuş)”, anunţă, marţi, CJ Bihor, într-un comunicat de presă.

Instituţia precizează că, dacă nu vor fi contestaţii, cele două contracte se vor semna în 25 martie.

Valoarea ofertei câştigătoare penru proiectarea şi execuţia proiectului ”Înfiinţare parc de specializare inteligentă Aleşd” este de 13.609.082,34 lei, inclusiv TVA. Durata contractului este 8 luni (2 luni pentru proiectare şi 6 luni pentru execuţie).

Valoarea ofertei câştigătoare penru proiectarea şi execuţia proiectului ”Înfiinţare parc de specializare inteligentă Beiuş” este de 27.274.953,77 lei, inclusiv TVA. Durata contractului este 9 luni (3 luni pentru proiectare şi 6 luni pentru execuţie).

”Parcurile Ştiinţifice cu Specializare Inteligentă Aleşd, Beiuş, Marghita şi Ştei sunt o reţea de parcuri industriale pe care Consiliul Judeţean Bihor le dezvoltă în afara Municipiului Oradea, în localităţi aflate la 40-50 de kilometri, în aşa fel încât oamenii care locuiesc în aceste zone să aibă locuri de muncă cât mai aproape de casele lor şi să nu mai fie nevoiţi să facă naveta”, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii instituţiei, proiectele parcurilor de specializare inteligentă din Ştei şi Marghita sunt în etapa de evaluare, pentru ambele fiind depuse 9 oferte.

”Realizarea infrastructurii de suport presupune amenajarea accesului, asigurarea reţelei de drumuri interioare, asigurarea alimentării cu apă, alimentarea cu energie eletrică, realizarea reţelei de distribuţie cu gaze naturale, asigurarea iluminatului public etc. Pentru realizarea acestor investiţii au fost încheiate parteneriate între Consiliul Judeţean Bihor, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) şi primăriile celor patru localităţi”, a mai transmis CJ Bihor.

Finanţarea va fi asigurată prin fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2021 – 2027. Au fost depuse cererile de finanţare şi urmează semnarea contractelor.

În judeţul Bihor sunt funcţionale în prezent parcuri industriale în Municipiul Oradea, Municipiul Salonta şi comuna Tileagd.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.