Constantin Bălăşoiu şi Dan Vasile au fost numiţi membri ai directoratului Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, cu mandate pentru o perioadă de patru ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul companiei, decizia a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului de Supraveghere de joi, ca urmare a finalizării procedurii de selecţie desfăşurate în baza prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă.  

De altfel, Bălăşoiu a fost primul director general al CEO. Despre el s-a vehiculat că va fi numit şi preşedinte al directoratului companiei.

”Dan Vasile ocupa anterior funcţia de membru interimar al directoratului, iar Constantin Bălăşoiu ocupa anterior funcţia de director al Sucursalei Electrocentrale Işalniţa, funcţie care va fi preluată de Gherghina Pestrea Viorel cu o perioadă de probă de 120 de zile calendaristice”, arată compania.

Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia mai spun că actuala conducere a companiei a purtat negocieri cu sindicatele despre impactul transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, urmând ca salariile angajaţilor să se menţină sau chiar să crească. ”În acest sens, conducerea companiei şi-a propus să aibă discuţii proactive cu liderii sindicatelor reprezentative, în cadrul cărora va fi prezentat şi analizat, împreună cu aceştia, impactul transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat  şi, implicit, măsurile ce vor fi aplicate pentru menţinerea sau chiar creşterea nivelului actual al salariilor”, informează un alt comunicat.

Compania are aproximativ 13.300 angajaţi.

”CE Oltenia va beneficia de sprijinul ministerului inclusiv pentru aplicarea OUG nr.79/2017 fără efecte negative asupra angajaţilor”, se menţionează în comunicat.

Compania a anunţat totodată că şi-a îndeplinit obligaţiile privind asigurarea stocurilor de cărbune şi că are depozitate 1,59 milioane tone.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

CE Oltenia estimează totodată pentru acest an un profit brut de 186,4 milioane lei, după trei ani consecutivi de pierderi.

Producătorul de energie estimează venituri totale de 4,3 miliarde lei în acest an, în creştere cu 15% faţă de bugetul aprobat, respectiv cu suma de 563,77 milioane lei, arată proiecţia privind bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2017.

Anul trecut, compania a avut pierderi de 139,8 milioane lei. Ultimul an când a realizat profit a fost 2013, când societatea a raportat un rezultat net de 4,59 milioane lei.

În primele nouă luni din acest an, CE Oltenia a produs peste 11 TWh şi aproximativ 17 milioane tone de cărbune.

Ministerul Energiei deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.