Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a anunţat miercuri că solicită Guvernului să asigure un cadru legal stabil şi predictibil şi să crească investiţiile publice, în condiţiile în care raportul de ţară al Comisiei Europene (CE) a atras atenţia asupra acestor probleme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Absenţa reformelor structurale şi a consolidării fiscale ar putea duce la o aterizare forţată a economiei României, în condiţiile în care creşterea puternică de anul trecut a fost determinată în principal de consum, iar investiţiile au rămas la un nivel scăzut, potrivit raportului de ţară publicat recent de CE.

CNIPMMR consideră că acest raport arată necesitatea asigurării unui cadru legal stabil şi predictibil, în condiţiile în care investiţiile private sunt afectate de persistenţa incertitudinii juridice.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Totodată, este necesară creşterea investiţiilor publice, în condiţiile în care investiţiile în infrastructură sunt o prioritate majoră pentru cheltuielile publice.

În plus, Guvernul trebuie să acorde prioritate în cazul aspectelor calitative ale investiţiilor, în condiţiile în care acest capitol este marcat în continuare de deficienţe de gestionare.

Mai mult de atât, consiliul consideră că raportul arată necesitatea unor reforme care să mărească potenţialul economiei şi care să asigure o creştere sustenabilă, deoarece consumul privat a reprezentat cea mai importantă componentă a creşterii economice puternice din ultimii ani.

Un alt capitol important este cel al măsurilor active care trebuie luate pentru rezolvarea problemelor privind deficitul de forţă de muncă calificată, în condiţiile în care România se confruntă cu probleme demografice şi cu o migraţie accelerată a specialiştilor, potrivit CNIPMMR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.