Consiliul Judeţean Sibiu a alocat, luni, suma de 1,7 milioane de lei Aeroportului Sibiu, pentru plata salariilor, a serviciilor de pază şi a celor de mentenanţă. În plus, se va putea plăti cotizaţia către Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Din cauza limitării traficului aerian, Aeroportul Sibiu a înregistrat un deficit de încasări şi e nevoie de intervenţia autorităţilor pentru remedierea situaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Sibiu a aprobat, în şedinţa extraordinară de luni, suplimentarea bugetului pentru Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Sibiu.

Aeroportul a primit suma de 1.790.000 lei, în vederea asigurării cheltuielilor aferente activităţilor neeconomice precum:

• plata salariilor
• servicii de pază


• servicii de mentenanţă echipamente de securitate
• cotizaţia către Autoritatea Aeronautică Civilă Română

”Acest deficit de exploatare a fost înregistrat de Aeroportul Sibiu din cauza limitării traficului aerian de pasageri ca urmare a pandemiei generate de SARS-Cov-2. Astfel, suma alocată de CJ Sibiu în anul 2020 pentru cheltuielile de exploatare aferente activităţilor neeconomice a crescut de la 2 milioane lei la 3,79 milioane lei”, a transmis, luni, Consiliul Judeţean Sibiu.

”Alături de colegii mei consilieri judeţeni, am dat curs de îndată solicitării înaintate de conducerea Aeroportului de a finanţa integral cheltuielile pentru activităţile neeconomice ale Aeroportului, posibilitate pentru care avem temei legal, suma fiind asigurată din bugetul local al judeţului Sibiu. Pentru noi, Aeroportul Internaţional Sibiu este un obiectiv strategic şi suntem preocupaţi să identificăm împreună cele mai bune soluţii pentru funcţionarea şi dezvoltarea lui”, a precizat Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Compania aeriană Wizz Air a reluat zborurile comerciale de la Sibiu spre Dortmund, Memmingen, Karlsruhe Baden - Baden, Frankfurt Hahn şi Nurnberg.

Compania Austrian Airlines va relua zborurile pe ruta Sibiu - Viena - Sibiu începând cu data de 7 iulie 2020.

De pe Aeroprotul Sibiu mai operează curse companiile Blue Air, Tarom şi Lufthansa.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.