Consiliul Judeţean Bihor anunţă, luni, că s-a semnat contractul pentru extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Oradea, valoarea acestuia depăşind 177 de milioane de lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CJ Bihor anunţă, luni, că s-a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii ”Extinderea şi eficientizarea terminalului de pasageri nr. 1 al Aeroportului Oradea”.

Lucrările vor fi executate de Asocierea SC SSAB AG SA (în calitate de lider), SC BEMEL AG SRL, SC ACA ZOORK SRL.

”Terminalul T1 se va extinde ţinând cont de un trafic de 400 pasageri/flux. Sunt prevăzute patru fluxuri principale: plecări/sosiri Schengen şi plecări/ sosiri non-Schengen. Se vor asigura şi fluxuri secundare dedicate pentru plecări şi sosiri VIP. Vor putea fi procesaţi 800 de pasageri/oră, atât pe zboruri interne, cât şi pe zboruri internaţionale”, a transmis CJ Bihor.

Sursa citată a prcizat că noile construcţii se vor dezvolta preponderent la parter, având în unele zone şi etaj/mezazin.

”Pe lângă fluxurile aeroportuare se vor realiza spaţii comerciale, birouri pentru personalul administrativ, handling, de securitate şi pentru reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de control: poliţia de frontieră, SRI şi vamă”, a mai transmis sursa citată.

Prin realizarea acestui proiect, suprafaţa construită se va mări de la 2.925 mp, cât este în prezent, la aproximativ 12.500 mp.

Investiţia mai prevede extinderea suprafeţelor betonate din faţa terminalului pentru a facilita accesul pasagerilor, a personalului şi a utilajelor aeroportuare, extinderea drumului de acces şi a parcării (capacitate de 320 de locuri), achiziţia unui echipament de degivrare pentru perioadele cu temperaturi scăzute şi alte lucrări conexe.

Valoarea totală a proiectului ”Extinderea şi eficientizarea terminalului de pasageri nr. 1 al Aeroportului Oradea” este de 177.586.964,51 lei, fără TVA TVA. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Durata de realizare a investiţiei este de 8 luni, din care 2 luni pentru proiectare şi 6 luni pentru execuţia lucrărilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.