Consiliul Judeţean Bihor a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia a două noi pasaje, unul suprateran şi altul subteran, care vor fluidiza traficul rutier în Oradea şi pe DN1, la ieşirea din localitatea Oşorhei. Valoarea totală estimată a celor două pasaje este cuprinsă între 86,3 şi 95 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 17 ianuarie, Consiliul Judeţean Bihor a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia a două noi pasaje care vor fluidiza traficul rutier în Oradea şi pe DN1, la ieşirea din localitatea Oşorhei”, anunţă CJ Bihor.

Procedura de atribuire prevede o licitaţie pe două loturi.

Primul lot se referă la realizarea pasajului suprateran la ieşirea din localitatea Oşorhei, spre Cluj. Acesta va avea o lungime totală de 402 metri şi va fi construit peste giraţia existentă, la intersecţia cu drumul spre localitatea Fughiu, Centura Oşorhei şi DN 1. Sunt prevăzute 3 luni pentru proiectare şi 10 luni pentru execuţie.

Cel de-al doilea lot se referă la construirea unui pasaj subteran în Oradea, la intersecţia străzilor Oneştilor şi Tudor Vladimirescu. Acesta ar urma să aibă o lungime de 191 metri. Termenul pentru proiectare este de 2 luni, o lună pentru obţinerea avizelor, iar pentru execuţia lucrărilor, 12 luni.

Valoarea totală estimată a celor două pasaje este cuprinsă între 86,3 şi 95 de milioane de lei. Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit la 29 februarie 2024, ora 15:00.

Finanţarea proiectului va fi asigurată cu fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027. În următoarea perioadă se va semna contractul de finanţare.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.