Consiliul Concurenţei a anunţat luni că analizează tranzacţia prin care producătorul de blocuri ceramice Wienerberger Sisteme de Cărămizi preia producătorul de cărămizi Brikston Construction Solutions, având în vedere că operaţiunea este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. (21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, Autoritatea de concurenţă va evalua concentrarea economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a informat autoritatea de concurenţă.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la companiile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.

Observaţiile pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 de zile.

Wienerberger Sisteme de Cărămizi face parte din Grupul Wienerberger, care este prezent pe piaţa materialelor de zidărie din România din anul 1998.

Wienerberger Sisteme de Cărămizi operează în România patru unităţi de producţie de blocuri ceramice. De asemenea, în România, Grupul Wienerberger produce şi comercializează pavaje de beton şi comercializează ţevi de plastic şi de ceramică, precum şi ţigle şi accesorii ceramice pentru învelitori (produse în unităţile de producţie ale Grupului Wienerberger din alte ţări).

Principala activitate a Brikston Construction Solutions constă în producţia şi comercializarea cărămizilor şi a blocurilor ceramice pentru zidărie, structurală şi nestructurală, precum şi pentru pereţii despărţitori şi, într-o mică măsură, pentru aplicaţii speciale şi accesorii (canale de ventilaţie, grătare, materiale decorative pentru grădină, rafturi de sticle pentru crame şi cărămizi pentru garduri).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.