Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că analizează tranzacţia prin care OTP Bank România preia Banca Românească, precum şi activele româneşti aferente sucursalei din Londra şi ale filialei din Malta aparţinând National Bank of Greece SA (NBG).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

OTP Bank Romania a anunţat în iulie că Banca grecească National Bank of Greece (NBG) a semnat un acord cu subsidiara din România a grupul financiar maghiar OTP privind achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinute la Banca Românească, de 99,28%, tranzacţie care implică şi achiziţia portofoliului suplimentar din România aparţinând altor subsidiare ale NBG.

”Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a transmis, miercuri, Consiliul Concurenţei.

Activele preluate reprezintă împrumuturile şi garanţiile aferente acestora încheiate de către sucursala din Londra a NBG, respectiv filiala malteză a NBG, către diverşi clienţi români.

Atât OTP Bank România, cât şi Banca Românească activează în domeniul serviciilor financiare şi bancare.

OTP Bank România face parte din grupul OTP ce furnizează servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia.

Banca Românească este o instituţie financiară cu activităţi concentrate în mod semnificativ pe segmentul de retail.

În urma finalizării achiziţiei, cota de piaţă a OTP Bank România (OBR) va creşte la aproape 4%, faţă de 2,09% cât este în prezent, urcând astfel pe locul 8 în topul băncilor din România. Banca Românească este a 14-a cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piaţă de 1,62%.

În luna februarie a acestui an, directorul general al OTP Bank România, László Diósi, a declarat, pentru News.ro, că este probabilă achiziţia de către grupul bancar ungar a unei bănci cu o cotă de piaţă în România de cel puţin 1% în acest an, dar nu la orice preţ, în condiţiile în care obiectivul băncii, de a atinge o cotă de piaţă de 5% în trei ani este aproape imposibil de atins doar pe cale organică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.