Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că analizează tranzacţia prin care MET Holding AG din Elveţia preia compania RWE Energie SRL România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a anunţat autoritatea de concurenţă.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

MET Holding AG Elveţia face parte din Grupul MET, care desfăşoară afaceri ce cuprind comercializarea de gaze naturale, energie electrică, petrol, GPL, precum şi producerea de energie electrică, cu o activitate comercială concentrată pe vânzările de mărfuri pe piaţa angro, pe piaţa cu amănuntul şi trading. 

MET Holding este prezent pe piaţa din România prin intermediul filialei sale, MET România Energy SA, care este activă pe ambele pieţe concurenţiale de furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale.  

RWE Energie SRL este de asemenea activă pe pieţele concurenţiale de furnizare de energie electrică şi gaze naturale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.