Consiliul Concurenţei a anunţat joi că analizează tranzacţia prin care compania Premier Energy, fosta Petrom Distribuţie Gaze, preia controlul unic direct asupra furnizorului de gaze Forte Gaz GN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operaţiunea de concentrare constă în achiziţionarea de către Premier Energy a tuturor părţilor sociale ale Forte Gaz GN de la asociaţii actuali, respectiv Trade Invest Capital şi Mihai Ionuţ Vilt.

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, republicată, operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei”, arată autoritatea, într-un comunicat.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Premier Energy a fost înfiinţată în anul 2007, sub numele de Petrom Distribuţie Gaze, la acea data fiind controlată de OMV Petrom.

În anul 2013, Ligatne Limited, Cipru, a preluat controlul acestei societăţii de la OMV Petrom, prin semnarea unui acord de cesiune a părţilor sociale. Grupul de societăţi căruia în aparţine Premier Energy este activ pe pieţele furnizării şi distribuţiei de gaze naturale.

Forte Gaz GN este o societate activă pe piaţa furnizării de gaze naturale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.