Consiliul Concurenţei a anunţat, joi, că a autorizat tranzacţia prin care Mazarine Energy România preia unele active aparţinând OMV Petrom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În septembrie 2018, OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a încheiat un acord privind transferul licenţelor pentru nouă zăcăminte onshore de ţiţei şi gaze din România către Mazarine Energy Romania.

Activele ce urmează a fi preluate reprezintă câmpuri petrolifere deţinute în prezent de către OMV Petrom.

”În anul 2017, Consiliul Concurenţei a autorizat o operaţiune similară între cele două companii, prin care Mazarine Energy România a preluat de la OMV Petrom drepturile şi obligaţiile care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune, împreună cu bunurile, drepturile reale şi angajaţii implicaţi în exploatarea câmpurilor petrolifere”, se arată în comunicat.

Mazarine Energy România activează, în România, în domeniul dezvoltării şi producerii ţiţeiului şi gazului natural. Mazarine Energy România, subsidiară a Mazarine Energy, este controlată de fonduri administrate de companii afiliate Grupului Carlyle. Grupul Carlyle este un administrator de active alternative la nivel mondial.

”Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, se arată în cpmunicat.

Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.