Consiliul Concurenţei a anunţat joi că a autorizat tranzacţia prin care Gardenica Limited, deţinută de către un fond de investiţii controlat de către Banca de Export-Import a Chinei, a preluat companiile Pasteur Filiala Filipeşti şi Farmavet, precum şi unele active aferente activităţii de producţie de furaje ale Agrozootehnica Pietroiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a informat autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Gardenica Limited este deţinută de către Fondul II China CEE, fond de investiţii controlat de către Banca de Export-Import a Chinei. În România, grupul este prezent prin companiile Flash Lightings Services şi Bristol Logistics.

Pasteur Filiala Filipeşti desfăşoară activităţi de producere de produse farmaceutice veterinare de bază, iar Farmavet este specializată în comercializarea produselor biologice, medicamentelor, dezinfectanţi, raticide, reagenţi chimici, echipament de protecţie sanitar etc.

Agrozootehnica Pietroiu are ca principal obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminte oleagionase.  Activitatea de Producţie de Furaje ce urmează a fi transferată constă în proprietăţi şi alte active fixe, drepturi de proprietate intelectuală, şi alte active deţinute de către Agrozootehnica Pietroiu, utilizate în fabricarea şi comercializarea de aditivi pentru furaje şi furaje.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.