Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat operaţiunea de concentrare economică prin care compania farmaceutică Recordati S.p.A a achiziţionat anumite active şi drepturi aparţinând Astra Zeneca A.B. în legătură cu comercializarea Betaloc şi Betaloc ZOK în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recordati S.p.A este o companie farmaceutică, activă în domeniul cercetării, fabricării şi comercializării de produse farmaceutice şi substanţe farmaceutice active. Aceasta este şi compania mamă a grupului farmaceutic internaţional Recordati.

”Obiectul operaţiunii de concentrare economică este reprezentat de active şi drepturi exclusive legate de comercializarea a trei produse farmaceutice pentru boli cardiovasculare, respectiv Betaloc, Betaloc ZOK şi Logimax (acesta nu este comercializat în România) pe teritoriul anumitor ţări europene şi în Israel”, arată un comunicat emis miercuri de autoritatea de concurenţă.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

”Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa naţională sau pe o parte a acesteia”, spun oficialii autorităţii.

Decizia Consiliului Concurenţei poate fi consultată pe site-ul instituţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.